Deze 5 dingen maken jouw break up nog erger (dus probeer het niet te doen)

Niets is erger dan je lover die een punt zet achter jullie relatie. Daar zit je dan met je gebroken hart en er weer bovenop komen heeft tijd nodig. Iedereen heeft zijn eigen manier hiervoor, maar de volgende dingen wil je waarschijnlijk niet doen.

Omgaan met een verbroken relatie is moeilijk en zwaar. Je bent opeens weer single en je weet even niet meer wat je moet doen. Iedereen doet het natuurlijk anders, maar deze dingen maakt het vaak nog moeilijker en kun je dus daarom beter niet doen.

Dit kan je beter niet doen na een break up

Een break up, iedereen gaat er anders mee om. De een ligt het liefst in bed met een zak chips en een zielige film, terwijl een ander het liefst elke avond op stap gaat met de meiden. Deze vijf dingen kun je beter niet doen tijdens een break up.

1. Je ex stalken op social media

Telkens op zijn of haar profiel kijken om te zien of je ex al nieuwe meiden is gaan volgen gaat je niet echt helpen om het te verwerken. Sterker nog, het maakt het juist erger. Wanneer jij namelijk ziet dat jouw ex iemand is gaan volgen, krijg jij meer verdriet.

Daarom is het beter om je ex te ontvolgen, foto’s te verwijderen en misschien zelfs hem of haar te blokkeren nadat jullie uit elkaar zijn. Je komt het account niet meer tegen en zo kan jij ook weer verder.

2. Je plaatst veel foto’s op je Instagram

Na je relatie plaats je veel foto’s op social media om aan je ex te laten zien dat je ook zonder hem of haar kan en wat hij of zij gaat missen. Het lijkt misschien onschuldig, maar dat is het toch niet. Je bent namelijk tijdens het maken en plaatsen van deze foto’s nog constant bezig met je ex.

Laat juist zo weinig mogelijk van je zelf zien. Zo denk jij een stuk minder aan je ex én geef je geen verkeerde signalen af.

3. Je praat slecht over je ex tegen anderen

Slecht praten over je ex lucht misschien op, maar hierdoor ga jij én waarschijnlijk diegene waar je tegen praat hem of haar ook ‘haten’. Doordat je constant slecht over hem of haar praat, geef jij jezelf het idee dat je ex het slechtste is wat je ooit is overkomen.

Doordat je dat gaat denken, vergeet je te denken aan de leuke momenten die jullie hebben gehad. Vergeet jullie goede momenten niet. Daarnaast maakt slecht praten over je ex je alleen maar chagrijniger.

4. Je gaat snel op zoek naar een nieuwe lover

Het lijkt misschien een goed idee, contact hebben met een ander, maar dat is het niet altijd. Geef jezelf de tijd om over de relatie heen te komen. Dit is niet alleen goed voor jezelf maar ook fijn voor diegene waar je mee praat. Het is niet eerlijk tegenover hem of haar dat je alleen contact hebt voor afleiding.

5. Je verandert je uiterlijk drastisch

Als je al een langere tijd van plan bent om je lange lokken af te knippen is het natuurlijk geen probleem. Of om je korte haar langer te laten make. Doe je het omdat je relatie net voorbij is en je klaar bent voor een grote verandering? Dan is het misschien niet echt slim. Het lijkt op dat moment op een goed idee, maar misschien krijg je er na een tijdje spijt van.

Neem de tijd om er rustig over te denken. Wacht een paar weken voordat je een rigoureuze beslissing maakt. Wanneer je het dan nog steeds zeker weet dan heb je er tenminste goed over nagedacht.

Meer over liefde:

Reageer op artikel:
Deze 5 dingen maken jouw break up nog erger (dus probeer het niet te doen)
Sluiten