Niet eerlijk: dit is waarom sommige mensen niet aankomen van junkfood en jij wel

We hebben allemaal dat ene vriendinnetje die junkfood kan eten als een gek, maar er geen grammetje van aankomt. Gruwelijk irritant en vooral ook erg oneerlijk. Achja, het komt natuurlijk vanwege haar intens hardwerkende metabolisme, toch? Wetenschappers lijken met een nieuwe verklaring te zijn gekomen:

Speciaal dieet

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat een dieet met veel zout en vet ervoor zou kunnen zorgen dat je niet aankomt. Hoe dan?! Betekent dat dat sommige mensen juist mooi blijven dankzij junkfood?

Don’t get overexcited

Voordat we allemaal enthousiast worden, moet je én weten dat het niet geldt voor iedereen (dus alleen voor dat irritante vriendinnetje) en daarbij is het natuurlijk nog steeds verschrikkelijk ongezond om regelmatig junkfood te eten, met of zonder de extra kilo’s.

Dun = gezond, toch?

Wij mensen associeren vaak stevigere mensen met een slechte gezondheid, maar dunne mensen kunnen ook een verschrikkelijk slechte gezondheid hebben, zonder dat het meteen zichtbaar is. Belangrijk is dus om voor iedereen te onthouden dat dun niet meteen gelijk staat aan gezond en dik aan ongezond.

Je lichaam is een tempel

Hoge innames van zout zorgen voor een hoge bloeddruk en hebben een slechte invloed op zowel je hart, nieren en hersenen. Dit geldt natuurlijk net zo goed voor een overdosis aan slechte vetten. Onthoud dat dus goed, mocht jij hét meisje zijn wat maar alles kan eten. Het feit dat we het niet terugzien in ons lichaam, betekent niet dat het geen schade aanricht.

Reageer op artikel:
Niet eerlijk: dit is waarom sommige mensen niet aankomen van junkfood en jij wel
Sluiten