Dit kunnen de redenen zijn waarom jij maar niet ongesteld wordt

Het kan gebeuren dat je soms laat ongesteld wordt, of helemaal niet. Niet in paniek raken, wij vertellen je zes redenen waarom het kan dat jij niet ongesteld bent geworden.

Niet ongesteld geworden? Geen paniek. Daar kunnen heel logische reden voor zijn.

1. Gestopt met de pil

Het kan zijn dat je gestopt bent met de pil en daarom maar niet ongesteld wordt. Dit bijvoorbeeld omdat je te veel last hebt van de bijwerkingen van de pil. De pil regelt jouw cyclus zodat deze heel regelmatig is, maar zodra jij stopt met de pil kan je lichaam hier nogal van de war in raken. Geef je lichaam even de tijd om weer haar normale cyclus terug te vinden. Maar onthoud wel: je kan nog steeds zwanger raken, so be safe.

2. Té fanatiek met sporten

Niet ongesteld geworden? Doordat jij wel heel erg fanatiek bezig bent met sporten kan jouw menstruatie verdwijnen. Dit is in combinatie met erg veel gewichtsverlies. Als jouw BMI onder de achttien of negentien raakt kan je niet meer ongesteld worden. Wat je hiertegen kan doen? Eet wat meer en sport minder, het is niet gezond om door deze omstandigheden niet ongesteld te worden.

3. Zwanger

De meest obvious one die misschien wel het eerste bij je binnenschiet zodra jij nog niet ongesteld bent geworden. Vooral omdat sommige klachten van je menstruatie lijken op zwangerschapsverschijnselen. Zo kan je bijvoorbeeld misselijk en moe zijn en gevoelige borsten krijgen. Zodra je vindt dat je menstruatie wel heel erg lang op zich laat wachten, doe dan een zwangerschapstest.

4. Stress

Veel stress kan er ook voor zorgen dat je niet ongesteld wordt. Zolang je jouw stress wel onder controle houdt en je niet gek laat maken, dan is het niet erg als je een keer niet ongesteld wordt. Of veel later ongesteld worden is ook geen ramp. Bedenk alleen wel of je onveilige seks hebt gehad. Zo niet, dan is er niets aan de hand. Zo wel, dan adviseren we je weer een test te doen.

5. Aangekomen

Net zoals veel afvallen, kan ook een grote gewichtstoename ervoor zorgen dat je niet ongesteld wordt. Doordat je veel aankomt, kunnen jouw hormonen je cyclus in de war brengen. Een goed dieet volgen en afvallen kan er alweer voor zorgen dat jij ongesteld wordt.

6. Nieuwe roomies

Heel bijzonder maar waar: zodra jij met nieuwe meiden gaat samenwonen kan jouw menstruatiecyclus zich op hun gaan aanpassen. De onderzoeken hierover zijn nogal verdeeld maar de volgende keer dat jij je zorgen maakt over een late menstruatie, vergeet dan vooral deze reden niet.

Ben jij wel ongesteld geworden? Hooray, doe dan vooral deze dingen die zeker mogen tijdens jouw menstruatie.

Reageer op artikel:
Dit kunnen de redenen zijn waarom jij maar niet ongesteld wordt
Sluiten