Hé nachtvlinder! Zo kom jij zonder te snoozen je bed uit

Als je wekker ‘s ochtends afgaat wil je niks liever dan héél lang even blijven liggen. Nog een keertje omdraaien en gewoon drie keer op die snooze button drukken. Helaas roept de plicht en kan je die snooze knop beter laten voor wat het is. Met deze tips zeg je vaarwel tegen het eeuwige snoozen.

Tips tegen snoozen

Het liefst geniet je nog wat langer van je welverdiende nachtrust, maar die keuze heb je helaas niet altijd. Hoe graag je ook blijft kroelen met die beschermende deken om je heen, je moet eruit.

Daarnaast is blijven snoozen eigenlijk helemaal niet goed. Je valt elke keer in een halve slaap en waarschijnlijk voel jij je wakkerder wanneer je direct het bed uitspringt. Oké, als je eenmaal een tijdje wakker bent dan. Zo raak jij die snooze knop wat minder aan:

Zet je wekker ver weg

De kans is groot dat je geliefde mobiel ook je wekker is. En dat deze tijdens het slapen gewoon naast je ligt. Fijn, maar dan is de stap om op snoozen te klikken ook een stuk sneller gezet. Leg je mobiel of andere wekker eens verder van je bed af. Nu moet je wel uit bed komen. En je hebt natuurlijk geen zin om vijf keer op te staan om naar je mobiel te rennen.

Probeer verschillende geluiden uit

Kijk welke geluiden meer triggeren tot snoozen. De één is de ander niet en waar jij misschien lekker wakker wordt met keiharde metal, gaat iemand anders beter op rustige, deinende muziek.

Misschien werkt het voor jou om een klassieke wekker te hebben inclusief het irritantste geluid ooit. Geen fijn geluid, waardoor je niet graag vaak wil snoozen en gelijk erg wakker bent. Het kan ook dat je dit juist slecht trekt in de ochtend en dat je sneller goed wakker wordt van regengeluiden. Dat je zo tot rust komt, waardoor gelijk opstaan beter werkt.

Probeer dus verschillende dingen uit. Misschien werkt iets voor jou terwijl je dat in eerste instantie niet verwacht.

Download deze app

Lukt het jou echt niet om je bed te verlaten? Download dan de app Walk Up Alarm Clock 2018. Wanneer je wekker gaat laat deze app je een aantal stappen zetten. Voordat je het aantal stappen hebt gezet stopt je mobiele wekker niet met afgaan. Een andere keuze heb je dus niet echt. Na deze ochtend workout ben jij vast en zeker klaar voor de dag.

Schaapjes tellen? Dit zijn de vijf planten om beter te slapen

Reageer op artikel:
Hé nachtvlinder! Zo kom jij zonder te snoozen je bed uit
Sluiten