Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Love 12 aug 2020

4 x signalen dat je crush je alleen ziet als een gewone vriendin en niet als potentiële partner

Je opent je hart weer en hoopt dat deze leuke crush jou net zo ziet zitten als jij hem of haar. Zeker omdat het om deze leukerd gaat. Maar wat nou als je niet het idee hebt dat dat wederzijds is? Shit natuurlijk. Aan deze vier signalen kun je vrij goed herkennen of iemand wel of niet verliefd op je is.

Leuk is het niet, maar soms moet je de eer aan jezelf houden. Geen handvol maar een landvol en als je crush niet verliefd op je is, komt jouw prins of prinses op het witte paard vanzelf nog wel langs draven. Maar hoe weet je dat nou zeker?

Signalen dat je crush niet verliefd is

Of je je crush nou hebt leren kennen in de collegebanken, op werk of juist wel als eerste date: het kan altijd gebeuren dat iemand niet verliefd op je is. Wil jij zeker weten of dat het geval is en durf je het niet direct te vragen? Check dan eerst deze vier signalen.

1. Je crush date met anderen

Natuurlijk is het soms lastig om op de man af te vragen of iemand verliefd op je is. Hallo, je stelt je natuurlijk kwetsbaar op en gekwetst worden doet pijn. Je kunt ook wat minder directe dingen vragen aan je crush, of er bijvoorbeeld wordt gedate met anderen. Als dat het geval is, is de kans wel erg groot dat er van verliefdheid richting jou helaas geen sprake is. Auch.

Deelt jouw crush ook nog eens alle details over zijn dateleven? Pijnlijk, maar dan is het wel heel duidelijk dat hij jou ziet als goede vriendin met wie hij alles kan delen. Of jij dat wil is een tweede.

2. Het is niet duidelijk of jullie daten

Dit is een vrij lastige situatie maar het gebeurt best vaak dat het niet helemaal duidelijk is of jullie nou daten of niet. Als je crush daar geen label op plakt en wíl plakken, is dat een duidelijk signaal dat dit voor hem of haar gewoon een normale afspraak is en jij niet wordt gezien als exclusieve date.

3. Jullie raken elkaar amper aan (op de manier waarop je zou willen)

Mensen die verliefd zijn kunnen vaak niet van elkaar afblijven, van lieve kusjes tot subtiele aanrakingen. Houding zegt alles. Als je merkt dat er maar weinig affectie is tussen jullie en hij of zij jou amper aanraakt op die speelse manier kan dat ook een signaal zijn dat dit niet meer gaat worden dan een vriendschap.

4. Je voelt als een zusje

RED FLAG ALERT. Als je crush zegt dat hij het gevoel heeft met zijn zusje te zijn – op een fijne manier dat wél – is het duidelijk dat jij in de friendzone zit. Niet leuk maar hé bekijk het van de andere kant: dit is gewoon niet jouw perfecte match en dat komt vanzelf. Als je je prins of prinses op het witte paard dan eindelijk vindt, ben je alleen maar nóg gelukkiger.

Lees ook: 13 verschillen tussen daten met een jongen én daten met een man

Reageer op artikel:
4 x signalen dat je crush je alleen ziet als een gewone vriendin en niet als potentiële partner
Sluiten