Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 6 november 2017

Wow! Deze app zegt wanneer het tijd is om naar huis te gaan en wanneer je genoeg gedronken hebt

Soms heb je van die gezellige avondjes die onverwachts doorgaan tot de zon weer opkomt. De volgende dag heb je bonkende hoofdpijn, ben je ontzettend moe en heb je spijt dat je niet eerder naar huis bent gegaan. En dat je zoveel gedronken hebt. Maar ja, soms gaan die dingen zo. Maar met deze app heb je the day after helemaal nergens last van. Beloofd.

Je zou eigenlijk maar voor één drankje op pad gaan met een goed vriendinnetje. Nou ja, misschien ook wel twee. Maar het worden er drie, daarna vier, vervolgens vijf en het gaat zo door dat jullie de tel kwijt raken. Ook de tijd blijft maar doortikken, maar dat hebben jullie natuurlijk niet in de gaten. Tot het te laat is.

Met deze app heb je nooit meer een kater

In Australië zijn een paar super slimme koppies van de Victoria Universiteit die de app Mobile Intervention for Drinking in Young People hebben ontworpen. En die app die gaat je niet zomaar met rust laten. Als je een avondje gaat stappen dan vul je een vragenlijst in. Eigenlijk een soort enquête, maar dan ieder uur. Je beantwoordt vragen als hoeveel je tot nu toe gedronken hebt, hoeveel geld je uitgegeven hebt en of je morgen aan het werk moet.

Maar dat is niet alles wat die app doet. Op basis van je antwoorden, krijg je doelgerichte sms’jes. Daarmee zijn ze dan niet echt helemaal bij de tijd, maar goed.

In die berichtjes staan dingen als; zou je niet naar huis gaan? Je moet morgen toch werken? Uiteindelijk wordt je waarschijnlijk helemaal gek van al die spam dat je maar eens richting huis gaat. Althans, dat is de gedachte erachter.

Helaas zul je het de komende weken, maanden of jaren nog even op eigen kracht moeten doen, want wij Nederlanders kunnen de app nog niet downloaden. En eigenlijk ook wel prima. Want heel eerlijk? Zo’n avondje waar je bij zonsopkomst de weg naar huis probeert te vinden, zijn eigenlijk de beste avondjes.

Dit spel wil je ook spelen: Haha! Bij dit drankspel krijg je dilemma’s voorgeschoteld en het is hi-la-risch

Reageer op artikel:
Wow! Deze app zegt wanneer het tijd is om naar huis te gaan en wanneer je genoeg gedronken hebt
Sluiten