Deze nieuwe facialtrend is eigenlijk te bizar voor woorden

Het allernieuwste trend op beautygebied is de borstmelk facial. Ja, je leest het goed, er wordt daadwerkelijk moedermelk toegevoegd aan het masker dat aangeboden wordt in een facial bar in Amerika.

Borstmelk zou helend werken op de huid, en ervoor zorgen dat de huid zacht en glad wordt. De inspiratie voor de facial komt van moeders die hun eigen melk gebruiken om kleine wondjes bij hun kinderen sneller te laten helen en irritaties in de huid te verminderen. De borstmelk wordt voor de facial toegevoegd aan een kleibasis en minutenlang ingemasseerd.

Voordelen van borstmelk

Uit studies is naar voren gekomen dat borstmelk laurinezuur bevat, wat anti-bacteriële en ontstekkingsremmende eigenschappen bevat die de huid kalmeren. En in tegenstelling tot koemelk bevat moedermelk bepaalde antistoffen die de huid glad en zacht maken. Verder helpt het bij verbranding door de zon, eczeem en rimpels.

Moedermelkbank

De borstmelk komt van moeders die melk afstaan aan een moedermelkbank, en er geen probleem mee hebben dat hun melk gebruikt wordt voor facials. Ook wordt de melk uitvoerig getest op eventuele ziektes zoals HIV en hepatitis. Alle donoren eten biologisch eten en zijn overwegend veganist.

Negatieve kanten

Niet iedereen is overtuigd van de werking van moedermelk. Sommige dermatologen menen dat moedermelk niet meer ontstekingsremmend is dan koemelk. Ook geven zij aan dat er in ongepasteuriseerde melk bacteriën zitten die de poriën kunnen verstoppen.

Zou jij het proberen?

Reageer op artikel:
Deze nieuwe facialtrend is eigenlijk te bizar voor woorden
Sluiten