Lisanne de Jager
Lisanne de Jager Love 4 juni 2019

Lukt het niet in de liefde? Grote kans dat je vaak een Toyfriend aan de haak hebt geslagen

De meeste vrouwen die in het dating circuit zitten hebben dit allemaal weleens meegemaakt. Je wisselt wekenlang berichtjes uit met iemand en dan komt het moment dat je ergens in een leuk barretje gaat afspreken. Maar tijdens de date krijg je het gevoel alsof je te maken hebt met dezelfde fraudepraktijken als het Fyre Festival. Tada, je hebt een Toyfriend aan de haak geslagen.

Een Toyfriend is anno 2019 onvermijdelijk. Hij of zij weet precies wat te zeggen via berichtjes, waardoor jij denkt dat jullie samen de wereld aan kunnen. Maar zodra jullie elkaar in het echt ontmoeten kom je er toch achter dat je beter af bent om in je eentje de wereld te veroveren. Ze zijn dan namelijk opeens een totaal ander persoon.

Nieuwe datingterm de Toyfriend

Vaak begint het in de ochtend al met een lief goedemorgen berichtje en jullie praten zo úren door over van alles en nog wat. Hij of zij is lief, luistert helemaal naar al jouw verhalen, is zelf ook super interessant en je merkt dat je af en toe lachend naar je telefoon kijkt.

Je creëert een droombeeld van diegene. Totdat je hem of haar in het echt ziet, er een boel ongemakkelijke stiltes vallen en de vonken gelijk worden gedoofd door een bak met water. Iets wat jij niet op je tafel hebt staan, want je hebt wel iets sterkers nodig om deze date door te komen.

Waar komt de Toyfriend vandaan?

Een Toyfriend is speelgoed dat je weg wil gooien. Maar het probleem ligt niet geheel bij de ander. Onze eigen fantasie helpt namelijk ook niet mee. Psycholoog Jaime Gleicher vertelt dat dit komt omdat je wil dat deze persoon jouw sprookje vervult en dus projecteer je op de ander wat je eisenlijstje is.

Zodra je een connectie voelt met iemand, is de kans groot dat je de situatie romantiseert. Ook al is er niets mis mee met hopen dat jij ook het liefdessprookje aangaat, onthoud dat je alleen maar een fractie van die persoon ziet wanneer je met diegene appt.

Zie het als lezen van een goed boek en dat je dan de film ziet met acteurs die er in jouw hoofd totaal niet bijpassen. Aan het eind ben je stiekem toch een beetje teleurgesteld, want het was niet wat je ervan had verwacht.

Hoe vermijd je een Toyfriend?

Wil je de Toyfriend vermijden? Kom over je belangst en bel vaker met degene. Probeer ook gelijk een date te regelen, zodat je weet wat je van elkaar kan verwachten. Voordat je al je hoop op iemand vestigt omdat hij of zij zulke lieve goedemorgen berichtjes stuurt…

Lees ook: 5 verschillen tussen jongens en echte mannen

Cosmopolitan US

Reageer op artikel:
Lukt het niet in de liefde? Grote kans dat je vaak een Toyfriend aan de haak hebt geslagen
Sluiten