Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Life 22 sep 2020

Ein-de-lijk! Er komen nieuwe diversere Emoji’s aan en die willen we allemaal gebruiken

Hè, hè, we zaten er al op te wachten. Eens in de zoveel tijd worden er nieuwe Emojis toegevoegd aan ons toetsenbord en het is eindelijk weer zo ver. Niet alleen komen er een aantal toffe nieuwe symbolen bij, zoals een brandend hart (love it), ook diversiteit staat hoog in het vaandel.

Is het toch weer goed gekomen tussen jou en je ex? Dan kun je hem over een paar maanden een hartje sturen dat is verbonden met een stuk verband. Precies waar we op zaten te wachten natuurlijk.

Er komen nieuwe Emojis aan

We moeten er nog een paar maanden op wachten, maar in 2021 kunnen we behoorlijk wat nieuwe Emojis toevoegen aan onze favorieten. Deze nieuwe symbolen hebben meer variaties in huidskleur en overall is er veel aandacht besteed aan diversiteit. Zo bevat deze nieuwe stach ook een Emoji van een vrouw met een baard.

Diversiteit

Meer diversiteit zien we vooral terug bij de Emojis waar meerdere personen op staan. Zo kun je na deze nieuwe update same-sex koppels met verschillende skin tones selecteren.

nieuwe emojis
Bron: Unicode

Hartjes en gezichten

Naast meer diversiteit worden er ook nieuwe figuurlijke symbolen toegevoegd, waarvan het brandende hart nu al onze favoriet is. Er komt ook een hartje bij dat eerst gebroken was en inmiddels gefixt met een stukje verband. Voor die ex dus die toch weer bij je terug kwam na jullie breuk.

Andere nieuwe Emojis die ongetwijfeld onze favoriet gaan worden zijn het gezichtje met de spiraalogen, het gezichtje dat tussen de wolken verdwijnt (leaving the convo like…) en de puffende smiley. Mochten we volgend jaar terugblikken op 2020, lijkt ons dat de beste verwijzing naar een enerverend jaar. Touché.

nieuwe emojis
Bron: Unicode

Reageer op artikel:
Ein-de-lijk! Er komen nieuwe diversere Emoji’s aan en die willen we allemaal gebruiken
Sluiten