Nieuwe rage? Het scheren van je gezicht

Mannen scheren hun gezicht, wij scheren onze benen, oksels, bikinilijn en soms nog wat overige haren op verdwaalde plekken. Echter zijn er nu ook grote groepen vrouwen die hun gezicht (laten) scheren.

Stoppels op een vrouwelijk gezicht? Dat is waarschijnlijk de eerste gedachte die in je opkomt. Heb je er ooit wel eens over nagedacht die mini haartjes op je gezicht te scheren? Vast niet. Toch is het de nieuwe rage in Japan. Het land waar de early adaptors wonen van alle grote beautytrends. Behalve de bikiniwax, die is relatief nieuw.

Een flawless gezicht

We weten inmiddels allemaal wel dat het teruggroeien van dikkere haren door het scheren een fabeltje is. Geloof ons maar. Daarom geven de vrouwen het massaal een kans. En geef ze eens ongelijk. Je foundation zit daarna vlekkeloos en je complexie oogt meer flawless dan het ooit eerder heeft gedaan. Er zijn immers geen haartjes die het licht tegenhouden. Ook niet te vergeten dat je huidproducten veel beter worden opgenomen zonder haartjes op je gezicht.

Dermaplaning

De nieuwe trend heet dermaplaning (kao sori in de Japanse taal). Het wordt uitgevoerd in salons. Je make-up wordt allereerst verwijderd en daarna wordt je gezicht gereinigd. Vervolgens krijg je schuim op je gezicht en wordt je gezicht geschoren. Je voelt hier niets van. Natuurlijk krijg je na het scheren de fijnste crèmes opgesmeerd. En dan ben je klaar om het gladste gezichtje ooit te krijgen. Zou jij het doen?

Reageer op artikel:
Nieuwe rage? Het scheren van je gezicht
Sluiten