Nieuwsgierig? Dit is hoe 9 vrouwen eruit zien mét en zonder bril

Met een bril hebben we een haat-liefde verhouding. Soms zijn we er allemaal gek op en rennen zelfs mensen die geen sterkte hebben naar de winkel om een bril aan te schaffen en soms zie je nergens een bril terug.

Voor de mensen die niet scherp zien, is een dagelijkse correctie nodig. Je hebt dan de keuze, lenzen of een bril. Vaak wordt de ‘afwijking’ al op jonge leeftijd ontdekt. Een leeftijd waarop zeker meisjes onzeker zijn over hun uiterlijk. En dan vinden we die bril nooit heel fijn.

Het is toch gek, we zien vaak hoé leuk het staat, maar meestal vinden we onszelf leuker zonder bril en kiezen we liever voor lenzen. Naarmate we ouder worden ontsnappen we niet meer aan een bril, je ogen kunnen vaak niet een leven lang lenzen aan. Alhoewel, lenzen worden tegenwoordig kwalitatief gezien steeds beter.

Een tijdje geleden was een ‘nerdbril’ hét modebeeld. Zelfs mensen die geen sterkte hadden renden naar de winkel om een bril te bestellen. De hype is nu wat voorbij. Tegenwoordig zijn er gigantisch veel monturen te verkrijgen en kan de bril je outfit of je hele voorkomen écht afmaken. Cosmopolitan.com fotografeerde negen vrouwen met bril en vroeg ze naar hun relatie met hun bril. Want vinden we een bril nou leuker of toch niet?

Bijna allemaal geven ze toe dat ze zich zelfverzekerder voelen mét bril. Ze dragen allemaal al voor langere tijd een bril en het is een onderdeel geworden van hun persoonlijkheid en hun look naar de buitenwereld toe. Een vrouw geeft zelfs toe dat ze niét versierd wordt als ze haar bril niet draagt.

Toch is het wel zo dat een bril je anders laat voelen. Je wordt er een ander persoon van. Daarom kunnen de brildragers zich ook goed voorstellen dat iemand liever geen bril draagt. Een vrouw geeft eerlijk de nadelen toe: een bril glijdt van je neus af, en de glazen worden vies. Iedere keer weer. Maar het is wel weer handig om wallen te verbergen.

Over het algemeen zijn ze vergroeid met hun bril, en dragen ze ‘m met trots. Wat vind jij leuker, met of zonder?

Draag jij een bril? Dan willen wij jou!

Wij zijn erg benieuwd hoe jij eruit ziet zonder en met bril. Wil je het met ons delen? Stuur dan een mailtje naar [email protected]

Reageer op artikel:
Nieuwsgierig? Dit is hoe 9 vrouwen eruit zien mét en zonder bril
Sluiten