Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 9 mei 2017

Dit zijn de nieuwste theorieën over de moord op Jason Blossom uit Riverdale

Afgelopen week zijn we erachter gekomen door wie Jason Blossom vermoord is in de serie Riverdale. Zijn eigen vader heeft hem gevoelloos doodgeschoten, maar waarom blijft enigszins onduidelijk. Dit zijn de nieuwste theorieën over de moord op Jason Blossom.

Naast dat we erachter zijn gekomen dat Clifford Blossom zonder pardon zijn eigen zoon doodschoot, werd ook bekend dat hun ahornsiroop eigenlijk meer te maken heeft met drugs en dat Clifford zichzelf opgehangen heeft tussen de drugsvaten. Het was een aflevering vol schokkende openbaringen, maar waarom Clifford Jason doodschoot is onbekend. Dit zijn drie theorieën over deze actie.

1. Jason wilde geen deel uitmaken van een bedrijf dat een drugshandel had

Aan het einde van de aflevering wordt bekend dat Clifford zichzelf heeft opgehangen tussen alle drugs. Nu is het nog de vraag of hij zichzelf heeft opgehangen, of dat zijn vrouw en dochter dit hebben gedaan om het een suïcide te laten lijken. Maar een theorie is dat Jason hier al eerder achter was gekomen en dat hij besloten heeft om te vertrekken met Polly om niet het bedrijf over te hoeven nemen.

Dat dit de meest voor de hand liggende reden is, is omdat Clifford al eerder in het seizoen tegen Cheryl zegt dat Jason ‘niet sterk genoeg was om de zaak over te nemen’ en dat zij dat wel zou kunnen. Niet sterk genoeg om deze drugsbende te verzuimen bedoel je, Clifford? Wij geven Jason geen ongelijk.

2. Om zijn relatie met Polly te beëindigen

Aangezien het ook duidelijk wordt dat de Coopers eigenlijk Blossoms zijn, is de relatie van Jason en Polly een incest relatie. Dit is dan ook direct te reden waarom de Mr. Cooper zo tegen het feit was dat Polly met Jason uitging en dat ze werd ‘opgesloten’ in het klooster.

Clifford weet van deze familie connectie en wellicht wilde hij deze incest stoppen door zijn zoon uit de weg te ruimen. En dan te bedenken dat Polly bij hem onder één dak woonde. Doodeng.

3. Misschien was Jason geen échte Blossom

Wat zo onderhand wel duidelijk is geworden, is het feit dat Blossoms nogal gesteld zijn op hun achtergrond. Ze hechten veel waarde aan hun bloedlijn en een true Blossom is erg belangrijk. Zou Clifford erachter zijn gekomen dat Jason was geadopteerd en hem daarom hebben doodgeschoten?

Genoeg vragen. Weinig antwoorden. Hopelijk is de serie net zo snel in antwoorden geven, als in het vertellen van de dader. Maar no worries, het is alweer bijna vrijdag.

Dit wil je ook lezen: YES het is officieel: Seizoen 2 van 13 Reasons Why is zojuist bevestigd

Reageer op artikel:
Dit zijn de nieuwste theorieën over de moord op Jason Blossom uit Riverdale
Sluiten