Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 1 sep 2015

Dit is dé reden waarom wij altijd het gevoel hebben dat we niks hebben om aan te trekken

Daar sta je dan, voor je overvolle kast. En alsnog heb je het gevoel dat je he-le-maal niets hebt om aan te trekken. Toch gek, aangezien je redelijk vaak een item koopt waar je in eerste instantie je ogen niet vanaf kan houden.

Alle items die in je kast hangen op dit moment heb je ooit gekocht omdat je ze werkelijkwaar prachtig vond. En natuurlijk, sommige dingen verouderen en dan passen ze niet meer bij jouw huidige stijl, of zien ze er inmiddels niet meer zo mooi uit als daarvoor. Kan gebeuren. Maar de rest van de items in je kast zouden nog net zo aantrekkelijk horen te zijn als toen in de winkel.

Maar helaas. Wij vrouwen staan vaak genoeg voor onze kast terwijl we willen gillen van frustratie. Misschien doe je dat ook wel. Je hebt vandaag een dag met belangrijke afspraken én een borrel en een etentje. En je wil iets aan dat past bij alledrie de gelegenheden. En ondanks dat je wel 101 combinaties zou kunnen maken, je hebt voor je gevoel nikkes noppes nada om aan te trekken.

Hoe dat komt? Als volgt. Wij worden kleding zat. En dat heeft niets te maken met hoelang het in de kast hangt. Het heeft te maken met hoevaak jij het draagt naar verschillende gelegenheden.

Stel, je hebt een prachtig casual chic jurkje gekocht. In eerste instantie draag je ‘m naar een borrel en een keer naar een feestje. Uiteindelijk gaat de zon schijnen en draag je ‘m ook naar het werk, naar een terrasje en zelfs een keer naar een verjaardag in een park. Of die ene broek, die je opeens overal mee combineert. Met je stoere bikerjack, je poppy shirtje, je jaren 90 trui. Doe het niet, want daarna heb je er nooit meer plezier van. Nooit.

Wij mensen hebben blijkbaar sneller genoeg van kleding als we het dragen naar verschillende gelegenheden en eindeloos combineren; hoe meer je het draagt naar verschillende dingen en hoe vaker je het combineert, hoe sneller je er genoeg van krijgt. Plus, we vinden het kledingstuk ook iedere keer een beetje minder waard.

Vergelijk het maar met een designertas. Als je dan ooit genoeg hebt gespaard om die Chanel tas aan te schaffen, zorg dan dat je ‘m bewaard voor speciale gelegenheden. Dan wordt het namelijk weer extra speciaal als je de tas mee mag nemen. Als je ‘m iedere dag bij je hebt, en overal mee naartoe sleept, zul je zien dat het je op een gegeven moment niet eens meer uitmaakt of ‘ie op de grond staat of niet. En lady, Chanel hoort niet op de grond.

Kortom, heb je weer niets om aan te trekken? Dan weet je dat je je kledingstuk optimaal hebt uitgenut. Zelfs iets teveel. En dan is het toch echt tijd om weer iets nieuws aan te schaffen. Want zoals we net al aangaven, combineren met iets anders helpt ook niet. Al iets teveel uitgegeven deze maand?! Je kan ook ruilen met andere vrouwen om je heen. Good luck.

Reageer op artikel:
Dit is dé reden waarom wij altijd het gevoel hebben dat we niks hebben om aan te trekken
Sluiten