Renée
Renée | LinkedIn Life 25 feb 2019

Plan alvast een pizza date! De beste pizza’s ter wereld eet je nú in Nederland

Plan alvast een date met de meiden, want onze hoofdstad is een héél goede pizzeria rijker. Bij nNea in Amsterdam eet je namelijk de lekkerste pizza’s van heel Nederland. Ik – Beautify’s Renée – ging langs om te proeven hoe goed het daadwerkelijk is.

En ja, ik heb er heerlijk gegeten. De zaak vind je in West op de Bilderdijkstraat. Ver weg van de massa’s toeristen, maar wel centraal genoeg om het makkelijk te bereiken. Hier wil je wel een tafeltje reserveren met je vriendinnen.

nNea in Amsterdam

Een échte Napolitaanse pizzeria ontbrak nog in Nederland, maar sinds de komst van nNea weet je al helemaal dat je één van de lekkerste pizza’s ter wereld hier kunt vinden. Niet voor niets heeft Vincenzo Onnembo, de mede-eigenaar van het restaurant, de Pizza UNESCO Contest van 2017 gewonnen.

Wat je wil bestellen

Je weet dus dat wanneer je hier een tafel reserveert je echt de allerlekkerste pizza’s voorgeschoteld krijgt. Bestel vooraf absoluut de burrata (9,50 euro) met de sappige Piennolo tomaten en het knapperigste brood dat je ooit hebt geproefd.

nnea amsterdam

Je kunt dit restaurant uiteraard niet verlaten zonder een pizza te eten. Ik koos voor de Margheratta (15,50 euro). Echt een aanrader als je een groot liefhebber van kaas bent trouwens. Ze gebruiken namelijk stracciata voor deze pizza en dat kun je vergelijken met het romige deel van burrata. Met de tomatenbasis van San Marzano en heerlijke pesto heb je een basic maar heel smaakvolle pizza.

nnea amsterdam

Wat staat er verder op de kaart?

Heel eerlijk, avontuurlijk is de keuze voor Margherrata niet. Maar gelukkig staan er meer heerlijke opties op de kaart. Denk bijvoorbeeld aan de Van Gogh (zie foto) met geroosterde aardappel en palmkool. Of kaas en cactus als je voor een zoete optie wil gaan.

Bekijk de hele menukaart hier.

Conclusie

Bij nNea kun je heel lekker eten met de meiden voor een heel goede prijs. Er worden onwijs verse ingrediënten gebruikt en mede door de verse bodems van de eigenaar leer je hoe een echte pizza hoort te smaken. Als je in de buurt bent en zin hebt in pizza is het een goede keuze om hier aan te schuiven.

nNea
Bilderdijkstraat 92 Amsterdam
Open van dinsdag tot en met zondag
Website

Dit is waarom samen eten met vriendinnen je vriendschap sterker maakt

Reageer op artikel:
Plan alvast een pizza date! De beste pizza’s ter wereld eet je nú in Nederland
Sluiten