No-shave november: ook vrouwen doen mee en dit is waarom

No-shave november of Movember (noem het zoals je wilt) is niet alleen een initiatief waar mannen aan mee doen. Ook wij vrouwen laten graag haren voor wat ze zijn wanneer de koude maanden hun intrede doen. En dit zijn acht redenen waarom:

 1. Lange broeken zijn niet voor niks uitgevonden
  Zo kunnen we het scheren van onze benen nog één dag uitstellen (of zes).
 2. We dragen hoge sokken en hoge laarzen
  Één voordeel van het koude weer: hoge sokken en laarzen verbergen onze ietwat harige benen. Want wat maakt het nu uit wat zich daaronder bevindt?
 3. Dat extra laagje warmte kunnen we goed gebruiken
  Rekeningen van de verwarming, scheerschuim en wax sessies: zeg maar dag tegen je geld. Waarom je centen uitgeven aan warmte in je huis en kostbare producten als ons lichaam een eigen warmte laagje heeft? Zie het als een gratis panty waar nooit een ladder in komt.
 4. Afgezien van onder de douche, zijn we altijd aangekleed
  Het is immers geen zomer en we rennen dus niet continu rond in onze bikini, korte shorts en crop tops. In de winter word je niet zo snel spontaan uitgenodigd voor een zwembadfeestje, dus we hoeven ook niet meer 24/7 voorbereid te zijn.
 5. Het is goedkoper dan (nep)bont
  Donzige armen en benen zijn namelijk net zo lekker zacht om mee te knuffelen als een kussen.
 6. We besparen flink wat geld als het op verzorging aankomt
  Hoe minder geld we uitgeven tijdens de feestdagen, hoe meer geld we ter beschikking hebben voor kerstcadeaus. Want wat wil je nou liever: kale benen of een kale kerstboom?
 7. Onze huid krijgt al genoeg te verduren
  Tijdens de koude maanden is onze huid vrij droog en snel geïrriteerd. Scheren of waxen kan dit alleen maar verergeren. En dat is natuurlijk het laatste wat we willen.
 8. We zijn vrouwen: hoor ons brullen
  Hoe kunnen we zo wild zijn als leeuwen als we niet beschikken over de bijbehorende manen?
 9. Reageer op artikel:
  No-shave november: ook vrouwen doen mee en dit is waarom
  Sluiten