No stress! Met deze tips geniet je heerlijk ontspannen van de kerstdagen

Kerst is fantastisch, het zijn de dagen waar je het hele jaar naar toeleeft. Waar je al je familieleden weer ziet en je het ene gezellige kerstdiner na de andere hebt. Het zijn de dagen dat je aan de mensen om je heen kunt laten zien hoe dol je op ze bent. Maar kerst kan ook wat stress met zich meebrengen, het is belangrijk dat je af en toe ook ontspant. Wij helpen je een handje.

Kijk een leuke film of lees een mooi boek

Natuurlijk heb je in de avond weer een kerstdiner waar je naar toe moet, maar probeer wanneer je even een paar uurtjes niets hebt, in je pyjama bij de open haard te gaan zitten. Kies een leuke kerstfilm uit of lees een mooi boek. Sluit je even af, want praten doe je genoeg tijdens de kerstdagen. Dit zijn momenten waar je van mag genieten. Je hoeft niet naar je werk, je hebt geen stress, het enige waar je misschien over na zit te denken is je outfit voor die avond. Probeer dit even uit te zetten, waan je in de wereld van Harry Potter of lach je rot bij Home Alone. Het is kerst en dat is ook een moment van ontspanning.

Maak een lekkere wandeling

Wat is er lekkerder dan te gaan wandelen door de kou tijdens de kerstdagen? Je hebt waarschijnlijk nét iets teveel gedronken de dag van tevoren en voelt je een beetje zwakjes. Probeer geen medelijden met jezelf te hebben, maar ga iets doen. Neem de hond van je ouders mee naar het strand, maak een mooie wandeling door het bos of wandel gewoon ergens heen. Hoe leuk is het om lekker door je oude dorp of stad te lopen en je lover aan te wijzen waar je vriendinnen van vroeger woonden? Of te zien waar je lief vroeger allemaal te vinden was. Maar ook om lekker je gedachte op nul te zetten en te genieten van de koude lucht die in je gezicht waait en je te realiseren: wat is Kerstmis toch fijn.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Om zoveel mogelijk te genieten van de kerstdagen is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Zorg dat je al je kerstcadeaus al vroegtijdig in huis hebt en precies weet wat je wanneer aan doet. Zo heb je geen stress tijdens de kerst.

Zorg voor een goede playlist

Niets is erger dan een playlist waarbij je het liefst continu op het volgende nummer wilt drukken. Bij kerst hoort natuurlijk lekkere kerstmuziek op de achtergrond. Kijk al van tevoren waar jij op welk moment van de dag zin in hebt. Maar ook wat sfeerbepalend kan zijn. In de ochtend heb je vast geen zin in drukke en heftige muziek, maar na het diner mag er misschien best gedanst worden.

Speel spelletjes

Tijdens de kerst is het een goed moment om veel spelletjes te spelen. Naast dat het even heerlijk is om een kaartje te leggen, 30 seconds te spelen of een spelletje ouderwets Monopoly te doen, is ook dit een moment van ontspanning. Op elk moment van de dag kunnen er spelletjes gespeeld worden.

Maak je niet druk om kleine dingen

Argh, wat kunnen sommige dingen toch irritant zijn. De stress die je kunt hebben voordat alle gasten komen of je al maanden zorgen maken om die ene irritante tante. Maak je alsjeblieft niet druk om kleine dingen. Kijk liever naar de dingen die wél fijn zijn, want die zijn er genoeg. Wat maakt het nou uit dat die ene irritante tante dit jaar weer bij je aan tafel schuift? Niets. Maak een klein kletspraatje en richt je vervolgens weer tot mensen waarvan je wél blij bent dat ze er zijn. Ontspan en geniet van al het moois om je heen.

Kerst is fantastisch dus geniet alsjeblieft van elk moment, het is zo weer voorbij.

LEES OOK: Decemberclichés waar we stiekem allemaal van genieten

Reageer op artikel:
No stress! Met deze tips geniet je heerlijk ontspannen van de kerstdagen
Sluiten