Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 27 december 2016

No worries als jij en je lover aankomen tijdens de feestdagen, het maakt jullie happier en sterker

Hoewel de feestdagen eigenlijk gaan over samen zijn met de mensen waar je van houdt en vrede op aarde, draait het vaak toch ook om lekker eten en drinken. Reuze gezellig allemaal en je zou het voor geen goud willen missen, maar jij en je lover komen er wel een paar kilootjes van aan. Toch is dat geen reden om te klagen, want het blijkt dat jij en je lover er alleen maar sterker en happier van worden.

Kom maar door met de rollade, champagne, gourmetschotels en oliebollen. Want van al dat eten tijdens kerst en oud & nieuw, kom je misschien aan, je wordt er ook gelukkiger van als je samen met je geliefde een beetje dikker wordt. En jullie worden sterker als koppel aldus onderzoek.

Een decemberbuikje is goed voor je relatie

Dat concluderen Britse onderzoekers van the National Center for Biotechnology Information. Ze hielden 169 pas getrouwde koppels vier jaar lang in de gaten. In die tijd hielden ze het gewicht bij van de stellen en ook hoe tevreden ze waren met hun huwelijk en met hun leven in het algemeen.

Het bleek dat de koppels die het gelukkigst waren, ook de koppels waren die het meeste waren aangekomen. De mensen die slank waren gebleven, of waren afgevallen, hadden de meeste kans op scheiding.

De onderzoekers denken dat mensen die in een gezonde relatie zitten, niet langer de druk voelen om andere mensen te verleiden. Daarom laten ze hun strikte dieet los.

Het is natuurlijk niet de bedoeling om niet meer aan je gezondheid te denken als jij en je lover jezelf helemaal laten gaan met eten. Maar over je decemberkilo’s hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken. Dat ‘relatie buikje’ is een teken van echte liefde.

Misschien vind je dit ook interessant om te lezen: Welke kant je je hoofd draait tijdens de zoen zegt álles over de romantiek in je relatie

Reageer op artikel:
No worries als jij en je lover aankomen tijdens de feestdagen, het maakt jullie happier en sterker
Sluiten