Zara Bircan
Zara Bircan Body & Mind 20 november 2019

5 signalen die aangeven dat je nodig eens tijd voor jezelf hoort vrij te maken

Heeft je vriendin weer liefdesverdriet of heeft je zus iets heftigs meegemaakt op werk? Natuurlijk kunnen zij altijd bij jou terecht. Maar als je merkt dat je met elke minuut van de dag veel met anderen bezig bent, heb je wellicht meer tijd voor jezelf nodig.

Je opgeven voor een nieuwe sport, weer eens een boek lezen of juist je nagels weer eens de liefde geven die ze verdienen. Het is goed om iedere week een momentje voor jezelf te pakken.

Deze signalen geven aan dat je nodig eens tijd voor jezelf nodig hebt

Mensen zijn over het algemeen erg sociaal en kunnen bijna niet zonder sociale contacten. Maar wanneer weet je of je even tijd voor jezelf moet maken? Wij zochten het voor je uit. Na het lezen van deze signalen heb jij binnen de kortste keren al een zelfzorg-avond gepland.

Je zegt afspraken af

Was je van plan ergens te gaan lunchen met een vriendin, maar besluit je dit op het laatste moment toch maar af te zeggen? Dat is een groot teken dat je hoognodig eens even tijd voor jezelf wilt. Er hoeft daar niet per se een duidelijke reden voor te zijn. Natuurlijk spendeer je graag tijd met je vriendin, alleen mag je jezelf heus een keer op de eerste plek zetten.

Je slaapt te veel

Veel mensen die door de dag mentaal veel met anderen bezig zijn, proberen deze tijd voor zichzelf in te halen in de avond. Nu hoef je je echt niet van je geliefde, warme bed te distantiëren, maar het neemt wel je schoonheidsslaap in beslag. Als je nou eens ruim tijd voor jezelf vrij houdt en inplant, heb je minder behoefte om tien uur slaap per nacht te pakken.

Je raakt sneller geïrriteerd

Neem je dingen ineens veel persoonlijker op? Schiet je wel eens uit zonder reden? Merk je achteraf dat je ergens toch te overdreven op hebt gereageerd? Wij nemen het je niet kwalijk, maar misschien wordt het toch tijd dat je een date met jezelf gaat inplannen.

Je raakt sneller overweldigd door kleine taken

Laat jij normaal gesproken elke dag met plezier de hond uit, maar heb je er ineens totaal geen zin meer in? Als het voelt alsof je overmatig energie stopt in de simpelste taken, dan verdien je een pauze.

Je bent niet meer jezelf

Lijkt het ineens alsof iedereens doel is om jou naar beneden te halen? Kan je ineens niet meer blij voor iemand zijn of lijkt iedereens leven ineens veel leuker dan die van jou? Als je niet genoeg tijd voor jezelf neemt, lijkt het ineens alsof elk individu op aarde de taak heeft gekregen om jou naar beneden te halen. Maar niets is minder waar, we gunnen je allemaal de rust die je verdient.

Lees ook:

Reageer op artikel:
5 signalen die aangeven dat je nodig eens tijd voor jezelf hoort vrij te maken
Sluiten