Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 29 mei 2016

Nog niet happy met je tan? Dit zijn de 7 beste tips om bruin te worden in de zon

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw: de zomer die komt er nu ook gauw. Dit weekend wordt het non-stop stralend weer, waar jij zelf ook van begint te stralen. Onze witte winter lijfjes krijgen eindelijk de nodige vitamine D waarop we al zo lang aan het wachten zijn. En dit zijn de zeven beste tips om dit weekend razendsnel bruin te worden in de zon.

1. Wortels en tomaatjes eten

En nee, je wilt niet de kleur hebben van deze groentes: wortels en tomaten dragen bij aan het verkrijgen en behouden van jouw mooi gebruind huidje. De stof caroteen die in wortelen zit zorgt er namelijk voor dat je sneller bruin wordt en surprise: deze stof zit ook in tomaten. Daarnaast hebben tomaten ook giga veel anti-oxidanten, wat ook super goed is voor jouw lichaam. Sla de wortels en tomaatjes snel in, want dit zijn jouw beste vrienden tijdens deze zonovergoten dagen.

2. Buiten, buiten, buiten

Studeren? Buiten. Ontbijten? Buiten. Nagels lakken? Buiten. Probeer deze dagen op elk mogelijk moment van de dag buiten te zijn, zodat jij werkelijk waar, elke minuut, elke seconde van die stralende gele bol meepakt. Resultaat? Een prachtig gebruinde huid. Wel goed smeren hoor.

3. Spiegeltje erbij

Ja, net zoals vaak in slechte films wordt laten zien: met een spiegeltje op het strand zitten. De reflectie van het licht zorgt er namelijk voor dat jij een sneller gebruinde huid krijgt. Gelukkig hoef jij niet per se een spiegel mee te nemen. Zit jij op een wit strand of vlak bij het water? Dan heeft deze weerspiegeling ook al effect.

4. Zet een klokje van 15 minuten en draai dan om op je handdoek

Zoals ze bij die all inclusive resorts ook altijd doen: timen en draaien. Zo weet jij zeker dat elke millimeter van jouw lichaam egaal bruin gekleurd wordt. Reken maar dat jij poepie bruin bent aan het einde van de dag als jij diehard 15 minuten op elke kant hebt gelegen.

5. Smeer jezelf goed in met minimaal factor 30

Factor 30 is de ideale factor als je de hele dag op het strand spendeert. Het is namelijk dé factor die ervoor zorgt dat jij bruin wordt, maar ook mega goed beschermd bent. Het is geen sunblock, maar ook niet slecht voor je. Daarom wordt jij mooi egaal bruin op een goede en gezonde manier.

6. Ga niet op het heetst van de dag in de zon

Als jij op het heetst van de dag besluit de zon in te gaan zal je huid snel verkleuren. Dat lijkt misschien goed, want hé: je hebt een kleurtje. Maar niets is minder waar. Omdat jij zo snel verkleurd, zal je minder egaal bruin worden en krijg je vlekken.

7. Zon Workout!

Dit is waarschijnlijk niet nieuw voor je, maar sporten in de zon zorgt ervoor dat je heel snel en egaal bruin wordt. Het is wellicht een klein beetje een opgave, aangezien de zon schijnt en de hitte snel toeslaat, maar daarvoor is er één sport bedacht die van de hitte zal behouden: zwemmen. Twee vliegen in één klap, want de reflectie van de stralen op het water zorgen ervoor dat jij mega bruin wordt. En afgetraind.

En ben je dan toch tintje tomaat geworden? Goed after sun insmeren en hopen op het ‘vandaag een tomaatje, morgen chocolaatje’ principe.

Ps. Let goed op dit weekend. De zonkracht is vreselijk sterk. De zonkracht krijgt het cijfer 7 wat betekent dat je binnen een kwartier al kan verbranden. (In Nederland is de maximale zonkracht in de zomer 8.) Dat is niet alleen vervelend, maar ook ongezond en gevaarlijk voor je huid. Daarom: smeren, smeren, smeren. En zie punt 6.

Dit wil jij ook lezen: Geen kapper meer nodig: Lichter haar door de zon krijg je zó

Reageer op artikel:
Nog niet happy met je tan? Dit zijn de 7 beste tips om bruin te worden in de zon
Sluiten