Emma Vloeimans
Emma Vloeimans | LinkedIn Life 13 aug 2019

Nom nom nom: dit zomerse recept voor avocado-ijsjes wil je maken

Avocado’s zijn heerlijk in salades, smoothies, op brood of gewoon om naar te kijken. Wij zijn gek op deze heerlijk romige én supergezonde vrucht. Dus waarom zou je er ook geen ijsje van maken? We kregen gelukkig een beetje hulp van ons culinaire zusje Culy.

Klinkt het idee van avocado’s in ijsjes wat vreemd in de oren? Dat is geheel onterecht: samen met de kokosmelk, room, limoen en een beetje suiker ontstaat er een verrassende smaakcombinatie die niet té zoet is. De mooie groene kleur is een extraatje!

Zo maak je de avocado-ijsjes

  • Prak de avocado’s fijn met een stamppotstamper en meng met suiker.
  • Voeg kokosmelk en slagroom toe en meng goed.
  • Doe het limoensap en de limoenrasp erbij en roer tot het een mooi romig geheel vormt.
  • Giet het mengsel in de ijsvormpjes en zet in de vriezer.

Maak je liever een bak met ijs en heb je een ijsmachine? Doe dan het mengsel in de machine en laat ongeveer 20 minuten draaien. Haal het ijs eruit, doe in een diepvriesbak en zet in de vriezer. Haal vlak voor het serveren uit de vriezer eet direct op!

Ben je met deze ijsjes nog niet voldoende verfrist tijdens warme zomerdagen? Misschien zijn deze originele recepten voor ijsthee wel wat voor je.

Dit artikel verscheen eerder op Culy.

Lees ook: Deze Licor 43 ijsjes wil jij de hele zomer eten met de meiden

Reageer op artikel:
Nom nom nom: dit zomerse recept voor avocado-ijsjes wil je maken
Sluiten