Nooit meer blaasontsteking! Dit zijn tips waarmee je het irritante kwaaltje voorkomt

Dat branderige gevoel bij het plassen, om de haverklap naar de wc moeten en pijn in je onderbuik? Ja, hoor het is weer zover, een blaasontsteking. Zucht. Heb jij ook veel te vaak last van de typische vrouwenkwaal? Dan hebben wij tips voor je om te voorkomen dat je wéér een blaasontsteking krijgt.

Drink voldoende water

Ja, daar is ‘ie weer, de tip die immer terugkeert. Goed voor je huid, goed voor je nieren, goed voor je gewicht, goed voor je seksleven, en zeker goed voor je blaas: water. Als je veel drinkt, plas je namelijk meer, waardoor eventuele bacteriën in de urinebuis sneller wegspoelen. Water is misschien wel hét magische drankje op aarde.

Veeg de juiste kant op

Als je naar het toilet bent geweest. En dat is van voor naar achter. Anders is de kans groot dat de darmbacterie E. Coli – also known as poepbacterie – in je urinebuis terecht komt.

Houd je plas niet op

Je kent het wel. Je zit achter je bureau, maar hebt geen zin om op te staan. Je bent in een café, maar wilt niet in de rij aansluiten bij de toch al niet zo frisse toiletten. Of je bent onderweg en het duurt nog wel even voor je op je bestemming bent. Het zijn allemaal momenten waarop je je plas ophoudt. Maar dat is helemaal niet goed voor je blaas. Hoe langer je het ophoudt, hoe meer tijd de bacteriën namelijk de kans hebben om een ontsteking te veroorzaken. Tijd voor een plaspauze.

En plas je blaas helemaal leeg

Neem de tijd als je een plasje pleegt. Want als er urine in je blaas achter blijft, heb je meer kans op een ontsteking.

Plas na de seks

Want de afstand tussen de anus, vagina en ingang van de plasbuis is klein. En tijdens de daad kunnen bacteriën eenvoudig bij je urinebuis terecht komen. Het is natuurlijk een beetje ongezellig, maar het is echt beter om even uit bed te sneaken om te plassen. Daarna kun je weer in zijn armen liggen.

Cranberry’s, cranberry’s, cranberry’s

Vergrijp je niet aan het veenbessensap uit de supermarkt. Want daar zit heel veel suiker in en dat is waar de bacteriën in je blaas juist van smullen. Onderzoekers zijn er wél van overtuigd dat cranberry’s kunnen helpen tegen een blaasontsteking. Slik bijvoorbeeld capsules. Let er wel even op hoeveel milligram werkzame stof in de supplementen zit.

LEES OOK: Als je om de haverklap moet plassen herken je deze 11 situaties zeker
plassen-672x3131-770x462

Reageer op artikel:
Nooit meer blaasontsteking! Dit zijn tips waarmee je het irritante kwaaltje voorkomt
Sluiten