Nooit meer in de verkeerde rij! Deze truc gaat je zóveel tijd besparen bij de kassa

Je lijkt er een gave voor te hebben: altijd de verkeerde rij kiezen. Of je nou snel even wat boodschappen wilde kopen en aansluit bij de kassa’s, of een paar shirtjes wilt afrekenen bij de Zara of H&M, het is standaard raak. Jij wacht eeuwen. Maar, hier is de oplossing.

Ja, er is gewoon een oplossing voor. Deze truc is geniaal en werkt echt. Voortaan sta jij nooit meer in de verkeerde rij. Niet bij de kassa’ s, niet bij de pashokjes. Ha!

Ga voor de rij met de minste personen

Dat klinkt misschien logisch. Maar als jij iemand ziet met een gigantische boodschappenkar die tot de nok toe gevuld is, zul je misschien eerder kiezen voor de kassa in de supermarkt waar drie mensen staan die een bescheiden mandje in hun handen hebben.

Maar dat is niet de goede methode. Je kunt er beter voor kiezen achter iemand te gaan staan met veel spullen. Dat rekende wiskunde hoogleraar Dan Meyer uit voor the New York Times.

Nooit meer lang wachten bij de kassa

’Het kost iedere persoon tijd om ‘hallo’ te zeggen, te betalen en ‘goedendag’ te zeggen,’ zegt de wiskunde hoogleraar. Dit hele proces duurt 41 seconden. Terwijl iedere boodschap die gescand wordt drie seconden tijd kost.

Assistent hoogleraar A.J. Marsden aan het Beacon College in Leesburg, voegt daaraan toe dat het ook slim is om te kijken hoe oud te mensen in de rij voor je zijn. Want hoe lief ook, oudere mensen zijn nou eenmaal gemiddeld genomen vaak net iets minder snel.

Voortaan sta je nooit meer in de verkeerde rij. Wat betekent: meer tijd voor leuke dingen.

Vond je dit artikel leuk? Misschien wil je dit dan ook lezen: Rocycle is de nieuwste sporthype en geloof ons: je zult zweten als nooit tevoren

Reageer op artikel:
Nooit meer in de verkeerde rij! Deze truc gaat je zóveel tijd besparen bij de kassa
Sluiten