Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 10 sep 2015

12 x dingen waar je nooit spijt van mag hebben in je leven

Van sommige dingen in je leven kun je spijt hebben. Maar eigenlijk is dat enorm zonde. Want je kunt deze negatieve dingen net zo goed van een positieve kant bekijken. Daarom stellen we voor dat je van deze dingen nooit spijt krijgt, maar juist bedenkt wat het je opgeleverd heeft.

1. Foute liefde

Iedereen heeft weleens een foute liefde gehad. En hoewel je hierop kunt terugkijken en denken dat je je tijd hebt verspilt, is het zinvoller om van deze relatie te leren. Je weet mede hierdoor namelijk wat je wel wil van een man en wat je zeker niet meer pikt in een relatie.

2. Een (te dure) beauty aankoop

Je weet dat het onzin is om bijna dertig euro neer te leggen voor een nieuwe nagellak, maar het is wel dé perfecte kleur. En van Chanel. En wat is nou dertig euro voor een echte Chanel? Waar het om gaat is of je er een goed gevoel van krijgt. Is het antwoord ja? Dan hoef je er geen spijt van te hebben, alleen maar van te genieten.

3. De verkeerde studie kiezen

Een studie kiezen op een leeftijd waarop je alleen nog maar wil feesten is vragen om problemen. Grote kans dat wanneer je twee jaar verder bent je erachter komt dat een studie Economie echt niet jouw ding is. Geeft helemaal niks. Ook al is het misschien niet helemaal de richting die je uit wil met je leven, deze kennis nemen ze je niet meer af. En wanneer je kijkt naar mensen die het ver geschopt hebben zul je zien dat zij ook niet allemaal een studie hebben gedaan die met hun uiteindelijke succes te maken had. Wanneer je iets heel graag wil en je er hard voor werkt kom je er ook wel. En in het ergste geval doe je er nog een studie achteraan.

4. Een dag waarin je he-le-maal niks hebt gedaan

Dit soort dagen heb je gewoon nodig. Punt. Geniet ook vooral van het moment en maak je niet druk over wat je nog allemaal van jezelf zou moeten doen. Dat bederft alleen maar je plezier. Zorg dat je je op kunt laden om de volgende dag met frisse moed weer aan de slag te gaan.

5. Een vreetbui hebben

Tja, het levert misschien een extra kilootje op, maar met een dagje opletten is die kilo er ook zo weer af. Eens in de zoveel tijd heb je gewoon een vreetbui verdiend. Hou je dan ook vooral niet in en eet gewoon alles waar je zin in hebt. Je zult merken dat je na zo’n dag de chocolade en chips weer makkelijker kunt weerstaan.

6. Een avond teveel drinken

Ok, de hoofdpijn die je de volgende dag hebt is niet echt een feestje. Maar vraag jezelf eens af of de avond deze hoofdpijn waard was? Natuurlijk heb je gek gedaan, en ja, misschien word je daar nog wel daar meerdere mensen aan herinnerd. Maar je hebt een top avond gehad, dat is alles wat telt.

7. Falen in iets

Falen is helemaal niet erg. Dat betekent tenminste dat je het hebt geprobeerd. En je leert van alles wat je probeert. Spijt hebben is daarom gewoon geen optie.

8. Een keertje het sporten overslaan

Sporten is belangrijk voor zowel je geestelijke als je lichamelijke gezondheid. Maar wanneer je een hele drukke week hebt gehad waarin je veel aan je hoofd had is het helemaal ok om het sporten een keertje in te ruilen voor een luiere bezigheid. Bijvoorbeeld een wijntje drinken met je beste vriendin. Kleine kanttekening: Wanneer het sporten overslaan een structurele bezigheid wordt zit er iets niet goed en zou je juist wel spijt moeten hebben.

9. Zeggen dat je te druk bent om af te spreken in plaats van te zeggen dat je geen zin hebt

Af en toe kan het voorkomen dat je echt geen zin hebt om af te spreken. Maar waarom zou je dan een leugentje vertellen? Wanneer het maar af en toe voorkomt zal niemand het raar vinden dat je andere belangrijke dingen te doen hebt. Zolang je de volgende keer maar weer gezellig meegaat.

10. Het nemen van risico’s

Wanneer je geen risico’s durft te nemen zul je ook nooit veel bereiken. Durf te dromen en risico’s te nemen, ook al ga je misschien meerdere keren op je plaat. Dat is niet erg en het is dan ook niet nodig om daar spijt van te hebben. Ooit, wanneer je terugkijkt op je leven, zul je blij zijn dat je de risico’s hebt genomen.

11. Voor je jezelf opkomen

Wanneer je niet gewend bent om voor jezelf op te komen kan het zijn dat je van jezelf vindt dat je bot uit de hoek kwam. Je kunt zelfs spijt hebben dat je überhaupt iets van de situatie gezegd hebt. Niet doen. Je grenzen aangeven is heel belangrijk en goed om te kunnen. Wanneer je dit ook nog genuanceerd kunt brengen is het helemaal top. Oefening baart kunst.

12. Kleding aantrekken waar je je goed in voelt

Kleding is één van de dingen waar andere mensen vaak een uitgesproken mening over hebben. En een negatieve mening over jouw kleren kan ervoor zorgen dat je spijt hebt van je aankoop. Niet doen. Wanneer jij er blij van wordt en je goed voelt in die kleding moet je het gewoon lekker aantrekken. Laat meningen van anderen je gevoel niet beïnvloeden, en wees gewoon happy met jezelf en hoe je eruit ziet.

Reageer op artikel:
12 x dingen waar je nooit spijt van mag hebben in je leven
Sluiten