Isis van Graas
Isis van Graas Life 9 apr 2019

Iets voor jullie? Dankzij deze app drink je nooit meer te veel en ga je op tijd naar huis

Het gebeurt ons allemaal weleens: beloven aan jezelf ‘maar een drankje te doen’, en vervolgens met vier wijntjes op de deur uitlopen. Op dat moment is het allemaal erg gezellig, maar de volgende ochtend heb je toch spijt. Herkenbaar? Deze app is de oplossing.

Een app die ervoor zorgt dat je op tijd naar huis gaat en niet te veel drinkt. Zelf verliezen we onze ruggengraat namelijk al na het eerste drankje, dus dat klinkt als muziek in de oren.

Lees ook: Deze 11 dingen deden we vroeger allemaal voor het uitgaan met onze girls

Mobile Intervention for Drinking in Young People

Het ‘te veel te drinken en te laat naar huis gaan’ fenomeen is iets waar we vaak mee te maken hebben. Daarom zagen de onderzoekers van de Victoria Universiteit in Australië een gat in de markt.

Zij hebben een app ontworpen die ervoor zorgt dat wij op tijd naar huis gaan en niet te veel drinken. Het heeft een nogal lange naam, namelijk ‘Mobile Intervention for Drinking in Young People’.

De app laat je ieder uur een paar vragen beantwoorden, bijvoorbeeld hoeveel je hebt gedronken en wanneer je van plan bent naar huis te gaan. De berichtjes die je vervolgens krijgt zijn gebaseerd op jouw oorspronkelijke plan.

Ontwikkelaar Megan Lim legt in het kort uit waar de app voor dient. “Dit systeem vertelt mensen niet dat ze niet mogen drinken, maar het biedt hen een optie om hun drinkgedrag binnen de perken te houden. Daarnaast kan het er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat ze zeker niet dronken achter het stuur kruipen.”

Nog even geduld

De app zit nu nog in een testfase wat nog minstens twee jaar duurt. Tot die tijd is het nog even afzien en een ruggengraat ontwikkelen.

Lees ook: 8 mixdrankjes om te maken met Licor 43: je favoriete drankje deze zomer

NSMBL

Reageer op artikel:
Iets voor jullie? Dankzij deze app drink je nooit meer te veel en ga je op tijd naar huis
Sluiten