Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 2 juni 2019

Nostalgie: deze 10 dingen deden álle dorpsmeisjes in de zomer

Eerder vertelden we je al welke awesome dingen alleen dorpsmeisjes hebben meegemaakt. Want wat is het toch eigenlijk heerlijk om van origine een dorpsmeisje te zijn. En de zomer was helemaal een feestje, want die waren in het dorp echt legendarisch:

1. Een krans van boterbloemen maken

Het kostte je gerust een uur om de mooiste boterbloemen te verzamelen en deze vervolgens om te toveren in een krans voor in je haren. Het was flink peuteren om een gaatje in het steeltje te maken zonder dat ´ie brak. Maar wat was je trots als ´ie je haren zat.

2. Heitje voor karweitje

Dingen zoals de auto wassen, de hond van de buren uitlaten, de ramen zemen of onkruid tussen tegels vandaan schrapen. Alles deden jullie voor een euro meer of minder. Wat waren we toen nog ijverig om te werken voor weinig.

3. Paardenbloemen laten ´krullen´

Want als je in een dorp bent opgegroeid is de kans groot dat er ergens een weiland of berm te vinden was met massa´s aan paardenbloemen. En als je de steeltjes uit elkaar haalde en in een emmer met warm water deed, begonnen ze prachtig te krullen. En dit was, tja hoe zal je het zeggen, gewoon mooi.

4. Flessenvoetbal

En soms was het tranen met tuiten als je weer een keer had verloren of dat iemand anders vals speelde en jouw fles waterde omschopte met zijn voet in plaats van de bal. Maar eerlijk is eerlijk, dit spel was ook leuk voor meisjes.

5. De zeepbaan

Hoogstwaarschijnlijk was het één van de vaders van je vriendinnetjes die een groot zeil in de garage had liggen en deze omtoverde tot zeepbaan voor jullie. Uiteraard eerst elkaar even goed inzepen voordat je een flinke aanloop nam en erover heen gleed. Ge-wel-dig. Zou je het nu nog durven?

6. Eigen parfum maken

Rozenblaadjes met water en dan de boel even flink schudden. Er ontstond na een tijdje water dat meer deed denken aan slootwater dan Chanel No5 maar jij vond het heerlijk. Je gooide dan ook gerust de halve inhoud over jezelf heen om heerlijk te ruiken voor die ene leuke buurjongen.

7. Bikini all day

Waar je ging, het was in je bikini of zwempakje. In een dorp is dit ook de normaalste zaak van de wereld. Op de fiets, op straat, in de tuin van de buren en zelfs tijdens de BBQ. Je was een bikini babe in de dop en zag geen reden om meer aan te trekken.

8. Zwemmen in natuurwater

Het maakte eigenlijk niet zoveel uit, als het water maar veilig en in de buurt was. Je hebt vaak genoeg in een meertje of ´zwemvijver´ gelegen met je vriendinnen. Want naar een zwembad gaan was niet nodig in een dorp. Er was áltijd wel een meertje in de buurt wat veel gezelliger en natuurlijker was.

9. Waterballonnen maken

Om deze vervolgens tegen het buurmeisje haar gezicht aan te gooien. Zij huilen en jij moest het komen goedmaken bij haar thuis. Ramen van de ´boze buurman´ waren ook áltijd een favo target. Maar ook dan moest je het vaak met excuses bekopen.

10. Slootje springen

Uiteraard gingen jullie net zo lang door totdat iemand in de sloot flikkerde of zichzelf open haalde aan prikkeldraad. Maar dat mocht de pret niet drukken, want een beetje uitdaging kon geen kwaad.

LEES OOK: 24 awesome dingen die alleen meisjes uit dorpen hebben meegemaakt

Reageer op artikel:
Nostalgie: deze 10 dingen deden álle dorpsmeisjes in de zomer
Sluiten