Redactie
Redactie Love & Seks 4 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Nu daten in real life even niet gaat: zo houd je jullie gesprekken lekker op gang tot dat wél weer kan

Hè, zat die date er met die leuke man of vrouw er nét aan te komen, kan het niet doorgaan. Helaas is het even niet anders en maakt het online daten nog even geen plaats voor een date in real life. Wanneer dat weer kan, weten we nog niet maar tot die tijd kun je het gesprek gaande houden met deze tips.

Dit artikel verscheen eerder op Famme en werd geschreven door Gina Koninkx.

Online daten in plaats van real life

Leuk is het voor niemand, maar we moeten allemaal proberen (voor zover dat kan) thuis te blijven. Geen overbodige afspraken dus en tja, daar valt die date dus eigenlijk ook onder. Het is voor iedereen beter om jullie afspraakje uit te stellen en het komende tijd nog even bij online daten te houden. Dat doe je zó.

1. Zorg voor een ritme

En ja, dat klinkt vrij suf. Maar zeker nu jullie elkaar de komende tijd nog niet zien is het wel zo fijn als het online daten met elkaar niet ineens verdwijnt. Begin ‘s ochtends met een goedemorgen appje en spreek bijvoorbeeld af dat jullie elkaar elke avond na het eten even bellen.

2. Humor is key bij online daten

Juist in deze periode is het ook belangrijk om af en toe te relaxen. Humor is daarom onmisbaar als jullie online contact hebben met elkaar. Probeer vooral een beetje los te komen van de standaard berichtjes om te voorkomen dat het gesprek echt vastloopt.

3. Blijf met elkaar in gesprek

Dat klinkt vrij logisch, maar normaal gesproken ga je ook een stap verder door dan in real life met elkaar af te spreken. Probeer nu ook steeds wat nieuwe dingen te bedenken. Stuur gifjes, memes, grappige videos of zelfs een spraakmemo om toch een stap verder te gaan dan simpelweg te blijven appen.

4. Met een wijntje achter de videochat

Het zal ongetwijfeld spannend zijn, maar stiekem best leuk. Als jullie een beetje klaar zijn met het appen en online daten, en echt toe zijn aan de volgende fase kunnen jullie ook een wijntje drinken via FaceTime.

En zeg nou heel eerlijk, dat voelt toch eigenlijk best comfortabel? Zo voorkom je ook dat je ergens een hele avond moet blijven zetten terwijl je veel liever naar huis zou gaan omdat het niet goed voelt.

5. Plan alvast jullie real life date

Hoewel het nog maar moeilijk is om in te schatten wanneer we de straat weer op kunnen, is het wel heel leuk om vast te bedenken wat jullie dan gaan doen.

Zolang jullie de komende tijd blijven online daten, hebben jullie nog ruim de tijd om te brainstormen moet daar wel de allerleukste date ooit uitkomen. En als het dan eindelijk zo ver is, kun je er ook dubbel zo hard van genieten.

Lees ook: Stiekem gek op cadeautjes? Dan wil je daten met één van deze 4 sterrenbeelden

Elite Daily

Reageer op artikel:
Nu daten in real life even niet gaat: zo houd je jullie gesprekken lekker op gang tot dat wél weer kan
Sluiten