Lianne Görtz
Lianne Görtz Life 09/09/2019

Winning: Dit is waarom je nú een kantoorhond op de werkvloer wil hebben lopen

Echte hondenliefhebbers gaan dit nieuws helemaal geweldig vinden. Steeds meer kantoren hebben namelijk een hond rondlopen op de werkvloer en het blijkt dat werknemers alleen maar profiteren van een harige viervoeter op de vloer.

Zo hebben de bedrijven Blixen in Breda en Nestle in Amstelveen al eventjes een hond rondlopen tussen alle stoelen en bureaus. Aan Hart van Nederland vertelden ze hoe enthousiast ze wel niet over hun kantoorhond zijn.

Een kantoorhond is geweldig

Editie NL meldt dat een kantoorhond zou zorgen voor minder stress, een fijne werksfeer en een ijsbreker in gesprekken. Bij Blixen bijvoorbeeld, zorgt de viervoeter ervoor dat mensen meer open zijn en niet naar binnen keren.

Ook bij Nestle merken ze dat werknemers het gezelschap van een hond heerlijk vinden. Als iemand een keer gestrest is, dan wordt de hond even geaaid of wordt er even mee gespeeld. Volgens het voedingsmiddelenbedrijf werkt een viervoeter ook goed als gespreksonderwerp wanneer het even vastloopt.

Als je een klein keffertje of een andere relschopper aanschaft, dan gaat het helaas niet werken. Ga liever voor bijvoorbeeld een labrador of een pug, want dan ga je ze-ker lekker op je werk. Oke, genoeg gepraat. Op naar je werkgever.

Hart van Nederland

Reageer op artikel:
Winning: Dit is waarom je nú een kantoorhond op de werkvloer wil hebben lopen
Sluiten