Vind de perfecte nude lipstick die bij je huidskleur past

Als je dacht dat nude lipsticks maar saai zijn dan heb je het helemaal mis. De truc is wel om een tint te vinden die perfect bij je past, anders kan het er grauw en levenloos uitzien. Maar wanneer je rekening houdt met je huidskleur kan het niet misgaan.

Voordat je een nude kleurige lipstick aanbrengt is het wel ontzettend belangrijk dat je lippen in een goede conditie zijn. Want met een nude kleurige lipstick vallen velletjes en droge lippen nog veel meer op. Breng daarom altijd eerst een verzorgende lipbalm aan voordat je je favoriete lipstick opdoet.

Lichte huid

Wanneer je met een lichte huid toch een nude kleurige lipstick wil dragen, is het de truc om voor een nude lipstick te gaan met een roze ondertoon erin. Ga niet voor een hele lichte tint want dat maakt dat je er een beetje grauw uit komt te zien. Transparante lipsticks zijn ideaal voor een lichte huid aangezien de lipstick dan de natuurlijke kleur van de lippen verfraaid.

Medium/olijfkleurige huid

Met een medium of olijfkleurige huid heb je het geluk dat je meerdere tinten goed kunt hebben. Ga voor een kleur die net één tint lichter of één tint donkerder is dan je huid. Kies in plaats van een rozige lipstick juist een lipstick met een beige-, caramel- of perzikkleurige ondertoon.

Donkere huid

Bij een donkere huid staan rijke chocoladetinten prachtig. Wanneer je voor een transparante finish gaat weet je zeker dat het effect natuurlijk is en niet te opvallend.

Reageer op artikel:
Vind de perfecte nude lipstick die bij je huidskleur past
Sluiten