Zo maak je de perfecte nude lipstick look na van it-girl Alexa Chung

Als er iemand een trend kan zetten dan is het Alexa Chung wel. Haar laatste wapenfeit is een naturel look met perfecte, bijna onzichtbare nude lipstick. En nu willen wij het ook.

Benieuwd hoe je de look kunt namaken? Wij hebben het ultieme stappenplan voor je.

Belangrijk: Om te voorkomen dat de nude lipstick alle kleur uit je gezicht laat verdwijnen, is het zaak om de rest van je look flink aan te zetten.

1. Pak om te beginnen een crème oogschaduw in een donkerbruine kleur, bijvoorbeeld COLOR CREATION van Givenchy in de kleur ‘brun’, en zet deze flink aan langs de wimperrand. Vanaf daar blend je deze tot aan je arcadeboog.
2. Daarna gaat er een laagje oogschaduw overheen van M.A.C in de kleur ‘carbon’, gevolgd door de meest linkse kleur uit het vijf kleuren palet nummer 708 van Dior. Dit ga je ook helemaal blenden. Breng het ook aan op je onderste wimperrand.
3. De volgende stap is om je waterlijn in te kleuren met een waterproof zwart oogpotlood.
4. Vervolgens breng je twee dikke lagen mascara aan, zowel boven als onder.
5. Als laatste breng je nog lichtjes een roze-bruine kleur blush aan op je jukbeenderen.

Dan komen we aan bij de lippen, waar de look allemaal om draait.

6. Prep je lippen met een lippenbalsem. Zorg er wel voor dat je je lippen daarna afneemt met een tissue, anders zijn ze te glad om lippenstift aan te brengen.
7. Gebruik een nude lipliner om te zorgen dat je lippenstift goed blijft zitten.
6. Als laatste stap ga je de lippenstift aanbrengen. Gebruik hiervoor een peachy kleur, bijvoorbeeld ‘To the Future!’ van M.A.C. Breng de lippenstift deppend aan, en begin hiermee in het midden van de lippen. Het mooiste is namelijk als de kleur een beetje doorschijnend blijft.

En there she goes, een nieuwe it-girl is geboren.

Reageer op artikel:
Zo maak je de perfecte nude lipstick look na van it-girl Alexa Chung
Sluiten