Zo vind jij de perfecte nude lipstick bij jouw huidskleur

Het lijkt soms een eeuwige zoektocht: het vinden van de juiste nude lipstick bij jouw huidskleur. Eenmaal gevonden kun je ‘m (bijna) altijd trouw blijven. Met deze tips wordt jouw zoektocht een stuk makkelijker.

De perfecte nude lipstick

Het vinden van de perfecte nude die aansluit bij jouw huidskleur is super persoonlijk en kan soms best lastig zijn. Om het jezelf makkelijker te maken is het goed om eerst te kijken welke tint jouw gezicht heeft en of het een warme of koele ondertoon heeft.

De perfecte nude lipstick voor een lichte huid

Als je een lichte huid hebt dan is een zacht roze kleur met warmte jouw go to. Met een beige tint kun je er namelijk sneller bleek of flets uit gaan zien. Heb je een hele lichte huid met bijvoorbeeld rossig haar en sproeten? Dan kun je ook het beste uit de buurt blijven van super dekkende lipsticks en liever kiezen voor een semi-transparante kleur om de warmte in je gezicht te bewaren. Als jouw lichte huid een wat olijfachtige ondertoon heeft, dan kun je zowel roze als beige dragen. Het mooist is een lipstick met juist wat meer pigment.

De perfecte nude lipstick voor een medium huid

Ook in de verschillende soorten medium huidskleuren wordt er onderscheid gemaakt als het gaat om nude lipstick. Heb je bijvoorbeeld een olijfkleurige huid met een koele ondertoon? Dan kun je vrijwel alle kleuren hebben. Je kunt voor een lichtere nude gaan, maar ook juist voor een donkerdere kleur. Als je een warme ondertoon hebt, dan ben je beter af met een karamelkleur die warmer is dan je eigen huid. Vaak staan glossy formules jou het beste.

Is jouw huid van nature karamel, dan kun je het beste kiezen voor een nude met een bruine ondertoon die mooi aansluit bij jouw eigen tint. Neig je meer naar mokka, dan is een roze of lichtpaarse ondertoon meer iets voor jou.

De perfecte nude lipstick voor een donkere huid

Wanneer je een donkere huid hebt, dan kun je veel kleuren hebben. Een chocolade ondertoon staat prachtig, maar ook een hele donker paarse kleur kun jij goed hebben. Of juist een wat meer oranje kleur met een subtiele glitter? Probeer er wel voor te waken dat de kleur niet té licht is in combinatie met jouw huid.

Lees ook:

Reageer op artikel:
Zo vind jij de perfecte nude lipstick bij jouw huidskleur
Sluiten