Upgrade je nude manicure met deze simpele tips

Op de catwalk zagen we nog steeds de nude manicure voorbijkomen. Het ziet er dus naar uit dat de trend nog wel even blijft bestaan. Voor wie wel een beetje uitgekeken is op de nude manicure hebben we zes simpele tips voor je om deze naar een hoger niveau te tillen.

Eerste stap? Een manicure.

Het belangrijkste van een nude nagellak look is dat je nagels er verzorgd uitzien. Om dit effect te bereiken is het aan te raden om je nagelriemen te verzorgen en te hydrateren. Hou je nagels kort voor een natuurlijke look.

1. Geometrische strepen

Een geweldig effect bereik je door een matte nude kleur op je nagels aan te brengen, en daaroverheen één of meerdere dunne strepen (glitter)nagellak. Doordat je mat met glanzend combineert krijg je een opvallend contrasterend effect. Om je laagje (glitter)nagellak nog exta op te laten vallen kun je daaroverheen nog een laagje topcoat aanbrengen.

2. Probeer een french manicure

De moderne versie van een french manicure maak je door één laagje van een hele lichte kleur op je nagel aan te brengen. Het witte gedeelte van je eigen nagel wat doorschijnt fungeert dan als de klassieke witte tip, maar dan natuurlijker. Wanneer je liever wel een wit laagje aan wil brengen kun je dat het makkelijkste doen door met het kwastje van links naar rechts te bewegen. Hoe sneller je werkt hoe mooier en strakker het resultaat zal zijn.

3. Ga voor een halve maan

Wanneer je houdt van nailart op een subtiele manier, probeer dan eens om een half maantje op je nude nagellak aan te brengen. Vind je het moeilijk om binnen de lijntjes te werken? Breng dan eerst een royale laag aan en werk dat daarna bij met een wattenstaafje of kwastje gedrenkt in nagellakremover. Ook kun je het gedeelte dat je niet wil lakken afplakken met een stukje tape of sticker. Bekijk bijvoorbeeld deze tutorial.

4. Creëer een ombrés

In plaats van met maar een kleur te werken kun je met verschillende nude tinten een mooie natuurlijke ombré creëeren. Je maakt gemakkelijk een ombré door verschillende kleuren nagellak op een sponsje aan te brengen en dit op de nagel te drukken. Voor een dekkend effect herhaal je deze stap totdat je het gewenste resultaat hebt.

5. Werk met studs

Wanneer je wel wat glam op je nagels wil maar liever niet met glitters werkt, denk dan eens aan het gebruik van studs. Breng twee laagjes van je nagellak aan en druk de studs of andere versieringen in de nagellak voordat deze opdroogt. Finsh ter bescherming met een topcoat.

Reageer op artikel:
Upgrade je nude manicure met deze simpele tips
Sluiten