Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 23 december 2017

Deze Nutella Malteser cheesecake is het beste toetje voor je kerstdiner

Heb jij het menu al helemaal paraat voor deze kerst? Als het antwoord nee is, dan haal je handen maar uit je haar. Want het dessert hebben we alvast voor je uitgezocht. Goed dat dit recept is. Met Nutella. Yummmm.

Als je van chocolade en cheesecake houdt, dan is het al helemaal hét recept dat je dit weekend wil gaan maken. Het is namelijk een Nutella Malteser cheesecake. Hemels, dat begrijp je wel. En zo maak je ‘m:

Dit heb je nodig voor de Nutella Malteser cheesecake

  • 200 gram koekjes
  • 125 gram boter
  • 200 gram poedersuiker
  • 1 vanillestokje
  • 800 gram roomkaas
  • 125 gram crème fraîche
  • 300 gram Maltesers (de helft hak je in stukjes)
  • En uiteraard Nutella

Dit ga je ermee doen

1. Als je al vaker een cheesecake gemaakt hebt, dan weet je dat het begint bij de bodem. Je raadt het al: Voor deze eerste stap verkruimel je de koekjes en meng je dit met de gesmolten boter. Dit alles gooi en verdeel je in een Ø 24 cm springvorm. Goed aanduwen en in de koelkast ermee.

2. Vervolgens gaan we over tot de vulling. Hiervoor meng je de poedersuiker, het vanillestokje, de roomkaas en crème fraîche met elkaar. Op het eind mag je de in stukjes gehakte Maltesers er lichtjes door roeren. Dit mag je in de bakvorm gieten en vervolgens weer in de koelkast zetten voor zo’n vier uur.

3. Als de vier uur voorbij zijn, verdeel je de overige Maltesers over de bovenkant van de cheesecake. Intussen kun je de Nutella verwarmen en over de taart sprenkelen. Et voilá, het allerlekkerste taartje dat je dit jaar gaat eten staat klaar voor je neus.

Als je alles even voor je wil zien, dan kun je hier alle stappen in een video zien. Zo moet het helemaal goed gaan komen. Bon appétit.

Of liever een cheesecake met gin voor de kerst? Lekkerder kan niet: Deze cheesecake met gin verovert het internet

Facebook

Reageer op artikel:
Deze Nutella Malteser cheesecake is het beste toetje voor je kerstdiner
Sluiten