Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Life 6 sep 2018

Holy moly! Met dit recept maak je je eigen Nutella en dat willen alle chocolade liefhebbers kunnen

Ben jij zo iemand die het liefst élke dag Nutella op haar brood smeert? Hoe leuk zou het zijn als je je eigen Nutella kon maken. Met dit simpele recept maak je binnen een handomdraai zelf chocopasta om op je brood te smeren. Goals.

Ingrediënten voor 600 gram Nutella

Als 600 gram te weinig is (en dat is het waarschijnlijk) kun je de hoeveelheden natuurlijk verdubbelen.
– 200 gram melkchocolade
– 4 eetlepels cacaopoeder ongezoet
– 300 gram hazelnoten ongebrand
– 130 gram poedersuiker
– 1 theelepel vanille extract
– 2 eetlepels zonnebloemolie

Ook nodig:
– Een oven met bakplaat
– Bakpapier
– Een (goeie) blender
– Keukenpapier

Zo maak je de Nutella

Verwarm de oven vast voor op 200°C en leg op het aanrecht de bakplaat bedekt met bakpapier. Verdeel 300 gram hazelnoten over het bakpapier en zet de bakplaat in de oven. De ene oven is beter dan de ander dus blijf voor de zekerheid de hazelnoten in de gaten houden, ze moeten namelijk niet zwart worden. 15 à 20 minuten in de oven moet voldoende zijn, maar je kunt ze er altijd eerder uithalen.

Haal de bakplaat uit de oven en leg de warme hazelnoten (pas op – ze kunnen echt heet zijn) tussen twee velletjes keukenpapier en wrijf de hazelnoten over elkaar. De donkerbruine velletjes van de hazelnoten zullen hierdoor loslaten.

Blend de nootjes vervolgens in de blender tot het een ‘pasta’ begint te worden. Dit kan echt wel even duren en zorg ervoor dat je een goede blender hebt. Begin met een handje hazelnoten en voeg steeds wat hazelnoten toe als ze zijn geblend.

Chocolalala

Hak de reep chocola in kleine stukjes, dan smelt het sneller (je hebt natuurlijk haast want je wil zo snel mogelijk je eigen Nutella proeven). Smelt de stukjes chocolade au bain-marie en voeg de gesmolten chocolade toe aan de pasta van hazelnoten.

Voeg aan de pasta ook vier eetlepels cacaopoeder, 130 gram poedersuiker, twee eetlepels zonnebloemolie en één theelepel vanille extract toe. Mix alles nogmaals door elkaar in de blender en klaar is Kees. Kom maar door met die boterhammen.

Reageer op artikel:
Holy moly! Met dit recept maak je je eigen Nutella en dat willen alle chocolade liefhebbers kunnen
Sluiten