Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Life 27 dec 2020

5 x dingen om op NYE te doen als je met een kleine groep bent maar er toch een knalfeest van wilt maken

We willen je mood natuurlijk niet verpesten maar ga er maar niet vanuit dat je op NYE omringt bent door al je vrienden. Gelukkig hebben we genoeg andere ideeën voor je om er toch een knalfeest van te maken op 31 december. We willen tenslotte wel vrolijk 2021 in gaan: het jaar dat véél beter gaat worden voor iedereen.

Je staat dan wel niet op een feestje in de club op 31 december, dat betekent nog niet dat NYE zelf geen feest kan worden. Het is maar net wat je er zelf van maakt. Suggesties nodig?

Van NYE tóch een knalfeest maken

Als je de belangrijkste mensen maar om je heen hebt met NYE, dan komt alles goed. En anders hebben we nog wat tips voor jou om er een feestje van te maken met een kleine groep mensen met oud en nieuw. Kom maar door.

1. Uitgebreid dineren

Pak uit met het avondeten. Zie NYE dit jaar als een derde kerstdag en kook een uitgebreid 3-, 4-, of 5-gangen diner voor je beste vriendin of lover. Jullie kunnen ook samen de hele dag in de keuken staan om het vervolgens lekker op te peuzelen onder het genot van een lekker glaasje wijn. En dan ook écht lekkere wijn. Jullie sparen immers dat dure festivalkaartje uit dus er kan flink worden uitgepakt.

2. Pak uit met de aankleding

Van zowel jezelf als het huis. Trek je aller aller allermooiste feestjurk uit de kast, oefen van te voren een toffe make-up tutorial en zet de krultang in je lokken. Hoewel je niet op stap gaat, kun je er natuurlijk wel hartstikke feestelijk uitzien (leuk voor de foto’s!).

Idem dito voor je huis: versier het van top tot teen met ballonnen, slingers en andere decoraties.

3. Huur een draaitafel of silent disco

Kost wat maar geeft ook veel plezier: huur (en regel dit op tijd) een draaitafel voor in je woonkamer óf silent disco set. Zo hebben jullie wat leuks te doen in de avond en nacht. Wie weet blijk jij wel een waanzinnige DJ te zijn. Enne, zodra de wereld weer opengaat zijn er genoeg festivals waar jij kunt draaien.

4. (Ouderwetse) spelletjesavond

Spelletjes zijn mega mega leuk. Vooral met een klein drankelement erin (drink bewust 18+ natuurlijk). Haal alles uit de kast en jij en je twee beste vrienden of huisgenoten vermaken jezelf wel op NYE.

Vergeet deze spellen niet: De origineelste drankspelletjes om je weekend mee te beginnen

5. Houd een filmmarathon

En als je dan toch al heel het jaar in joggingpak op de bank zit, kan 31 december er ook nog wel bij. Sla een shitload aan snacks in en settel je op de bank (of leg het matras van je bed in de woonkamer en bouw een tent). Maak er samen met je BF een filmmarathon van. Wat kiezen jullie? Harry Potter of toch Bridget Jones?

10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2… 1! Gelukkig 2021!

Reageer op artikel:
5 x dingen om op NYE te doen als je met een kleine groep bent maar er toch een knalfeest van wilt maken
Sluiten