NYFW schrijft geschiedenis met een record aantal plus-size modellen

Hoera voor de New York Fashion Week. Plus-size model Ashley Graham ontwierp voor Addition Elle een prachtige lingeriecollectie die getoond werd op de catwalk door prachtige modellen in allerlei maten en vormen. En daarmee werd geschiedenis geschreven. Ashley liep zelf ook mee.

Ze heeft zelf maat 44, is 28 jaar, en zet haarzelf keihard in om vrouwen een meer positief lichaamsbeeld te geven. Tijdens deze editie van de NYFW schreef ze geschiedenis samen met haar lingeriecollectie voor de feestdagen genaamd ‘Black Orchid’.

De modellen die meeliepen tijdens de show hadden allemaal een prachtig lichaam. Er waren verschillende figuren te zien, verschillende huidskleuren, en verschillende maten. Op deze catwalk was geen plek voor het stereotype beeld van kaarsrechte dunne meisjes. Een verademing voor velen.

Vol zelfvertrouwen toonden de modellen de lingeriecollectie bestaande uit satijnen en kanten BH’s en slipjes, corsetten en hoge uitgesneden panty’s. Tijdens de show werden gasten gevraagd om de hashtag #IAmSizeSexy te gebruiken om zo te laten zien dat de hashtag juist toepasbaar is voor vrouwen die zich goed voelen in hun eigen lichaam. Normaal gesproken wordt deze hashtag namelijk gebruikt door graatmagere modellen.

[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]
[one_half][/one_half][one_half_last][/one_half_last]

#IAmSexy is niet de enige campagne waar Ashley zich momenteel voor inzet. #PlusIsEqual is een andere campagne die laat zien dat vrouwen met vormen geaccepteerd worden, dat ze vertegenwoordigd worden, en dat er prioriteit van ze wordt gemaakt in de fashion industrie. ‘Ondanks dat we nog een lange weg te gaan hebben, zijn deze campagnes goed om aandacht te vragen en het gesprek op gang te brengen over de acceptatie van verschillende lichaamsvormen en maten’, aldus Ashley. Wij kunnen het niet meer eens zijn. Drie maal hoera voor Ashley, haar prachtige collectie en de NYFW.

Reageer op artikel:
NYFW schrijft geschiedenis met een record aantal plus-size modellen
Sluiten