O no! Te veel slaap is serieus slecht voor je, blijkt uit onderzoek

Heb je dit weekend heerlijk uitgeslapen? En kun je wel iedere dag de klok rond dromen? Dan hebben we slecht nieuws voor je. Want ook voor je lievelings bezigheid geldt: te veel is niet goed voor je. Als je altijd heel lang slaapt heb je zelfs veel kans om eerder dood te gaan. Shocking!

Oké, genoeg slapen is nog altijd belangrijk voor je. Ten eerste omdat je gewoonweg niet goed functioneert als je moe bent. En ten tweede omdat het veel beter is voor je gezondheid en gewicht om genoeg slaap te pakken.

Maar nu blijkt dat het principe ‘hoe meer, hoe beter’ niet opgaat. Want als je gemiddeld meer dan 9 uur pit, dan blijkt dat serieus slecht voor je gezondheid te zijn. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de University of Sydney.

Uitgerust wakker worden

Move your ass

Volgens de onderzoekers is naast te veel slapen ook zitten erg slecht voor je. Als je veel zit en veel slaapt heb je flink wat kans om eerder te overlijden. Dat concludeerden de onderzoekers nadat ze zes jaar lang 200.000 mensen hadden gevolgd die 45 jaar en ouder waren.

Het lijkt dus vooral om bewegen gaan. Ben je een ware slaapkoningin, maak je dan niet meteen zorgen. Maar probeer wel ook je dagelijkse portie beweging te krijgen. Dan komt het vast wel goed.

We denken dat je hierin ook geïnteresseerd bent: Ein-de-lijk: Dit is hoe je vroeg kunt opstaan zonder enige moeite

Reageer op artikel:
O no! Te veel slaap is serieus slecht voor je, blijkt uit onderzoek
Sluiten