Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 27 nov 2017

Deze obstacle run met honden is waar je jezelf en je viervoeter voor wil opgeven

Aan een obstacle run doe je vaak niet zomaar even mee. Het is vaak vies. En flink ploeteren om de finishlijn te halen. Klinkt misschien allemaal niet zo heel aantrekkelijk, maar wat dacht je ervan als je hond naast je rent? Dat verandert de hele zaak wel een beetje, hè?

Vergeet de gebruikelijke obstacle run waarbij je omringd wordt door alleen maar mensen. Bij deze obstacle run met honden zie je bijna net zoveel honden als mensen op de baan. Veel leuker, toch?

Obstacle run met honden

Als je hond wel van een lekker modderbad houdt, dan is deze hindernisbaan helemaal voor jullie gemaakt. Als je er zelf natuurlijk ook niet vies van bent. Volgend jaar komt The Muddy Dog Challenge namelijk naar Engeland en je kunt je er nu al voor opgeven. Grote kans dat je mee kan doen, want er zijn verschillende data en verschillende plekken waar de obstacle run plaatsvindt.

Je kunt je opgeven voor 2,5 of 5 kilometer. Goed uit te houden voor jezelf, maar ook voor je hond. En als je mee doet, steun je ook nog eens Battersea Dogs and Cats Home, een dierenasiel in Engeland.

Wedstrijd voor het goede doel

Denk aan water, netten en ontzettend veel modder. Dat wordt kliederen geblazen. In dit filmpje kun je al een beetje zien hoe het eraan toe gaat:

Oh, en als je geen hond hebt, dan kun je ook gewoon meedoen. Misschien kun je onderweg wel een paar hondjes helpen naar de finish. Ook heel leuk.

Neem je hond voortaan ook mee naar yoga: Je kunt je hondje meenemen naar deze yogales dus sporten is zojuist een stuk leuker geworden

Reageer op artikel:
Deze obstacle run met honden is waar je jezelf en je viervoeter voor wil opgeven
Sluiten