Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love & Seks 18 feb 2015

8 redenen waarom ochtendmensen rocken in het leven

Ben jij een ochtendmens of een avondmens? Mocht je liever laat dan vroeg opstaan, probeer toch eens je wekker eerder te zetten en eerder naar bed gaan. Een ochtendmens zijn is echt heel fijn: 1. Je hebt meer energie en een heldere geest in de ochtend
Je zult niét per se wakkerder zijn als je wakker wordt om 6 uur in plaats van 10 uur. Alleen heb je over de dag heen meer tijd voordat het weer avond is. Het voelt alsof je langer de tijd hebt in het licht wat je productiever maakt. En we snappen heus als je eerst een kopje koffie nodig hebt.

2. Rustig de dag kunnen beginnen zonder haast
Als je met haast de dag begint zijn je gedachtes al chaotisch voordat je ook maar bent begonnen met werk, en heb je niet een gevoel van rust over je heen. Als je een ochtendmens bent, en daardoor eerder opstaat, heb je meer tijd ‘s ochtends. Die tijd kun je invullen met een rustig ontbijtje, het lezen van een krantje, hardlopen, of extra lang onder de douche staan. Of probeer een keer een hele nieuwe look en neem daar de tijd voor.

3. In de ochtend heb je me-time
Als je vroeg opstaat is niet iedereen om je heen nog wakker. Het geeft je de tijd om in alle rust dingen persoonlijk af te handelen. Hoe fijn is dat? Niemand anders in de buurt die dingen aan je vraagt, of aandacht nodig heeft. Alleen jij. En verder niets.

4. ‘s Ochtends al to do’s kunnen afvinken geeft een geweldig goed gevoel
Mocht je deze adviezen gaan opvolgen je wekker eerder zetten dan betekent het dat je in de ochtend meer tijd zal hebben dan voorheen. Als je die tijd invult om dingen te doen die op je to do lijstje staan, zul je die eerder kunnen afvinken dan wanneer je later opstaat en minder tijd hebt voordat je weer ergens moet zijn. ‘s Ochtends al dingen afgevinkt hebben geeft je rust én een goed gevoel over jezelf.

5. Het is efficiënter
Er is geen afleiding ‘s ochtends, je kunt je eigen gang gaan, de straten zijn rustig, geen files, je telefoon gaat niet. Je snapt ons.

6. Hoe eerder je de dag begint, je eerder je gaat slapen, des te meer je slaapt
Vreemd maar waar: Mensen die eerder naar bed gaan hebben meer kans om een goede nachtrust te krijgen dan mensen die laat naar bed gaan. Als je een diepe rustige slaap wil hebben en uitgerust wakker wil worden doe je er verstandig aan om eerder naar bed te gaan en eerder je wekker te zetten.

7. Het is een ander leven
Heb je wel eens ‘s ochtends uit je raam gekeken? De straten zijn uitgestorven, je ziet nog de ochtendmist, de kleuren van de lucht zijn vaak prachtig, de vogeltjes fluiten. Een heerlijke ontspannen manier om je dag te beginnen alleen al door naar buiten te kijken.

8. Je kunt even heerlijk jezelf zijn
Als je eerder opstaat hoef je niet gelijk on point te zijn. Kun je rustig aan doen, rustig wakker worden. Het is niet nodig om gelijk ‘de grappenmaker’ uit te hangen, of de ‘mevrouw die alles weet’. De grapjes, bijdehante opmerkingen of de scherpe varianten, die komen later, als jij wakker bent als ochtendmens. En het mooie is, de rest is dan vaak nog slaperig. Win win.

Reageer op artikel:
8 redenen waarom ochtendmensen rocken in het leven
Sluiten