Oef: deze katers hebben we allemaal wel eens doorstaan

Er zijn maar weinig dingen leuker dan wijntjes drinken tot in de late uurtjes. Maar soms kijk je een beetje te diep in het glaasje en dan zit je de volgende dag met de gebakken peren. Toch is de ene kater de andere niet.

De ik-weet-niet-meer-hoe-ik-thuis-gekomen-ben kater

Je fiets staat netjes in het rek voor je deur. Je hebt je kleren uitgetrokken, zelfs je make-up er af gehaald, maar je weet niet meer hoe. Ook de rest van de avond heeft wat gaten. Dat had je eerst niet door, maar als je vriendinnen je vertellen hoe je je gedroeg na de vierde shotjes ronde, besef je ineens dat je je dat totáál niet kunt herinneren. Misschien is dat maar beter ook.

De o-mijn-god-wat-heb-ik-allemaal-gedaan kater

Van zoenen – of meer – met een man waarvan je weet dat je dat beter niet kan doen, tot iemand eens flink de waarheid vertellen of gewoon omvallen. Deze kater komt helaas vaker voor dan je zou willen. En het is erger dan de ik-weet-niet-meer-hoe-ik-thuis-gekomen-ben kater, omdat je telkens weer in je hoofd afspeelt hoe je zogenaamd sexy tegen je collega stond aan te schuren. Nu maar hopen dat hij wel een black-out heeft.

De ik-drink-nooit-meer kater

Dit zijn de ergste katers. Je mond voelt droog en het lijkt of je je tanden als een half jaar niet hebt gepoest. Je hoofd bonkt. En je hebt ontzettende dorst, maar zodra je een halve liter water naar binnen hebt geklokt, heb je meteen spijt. Je maag is namelijk ook niet echt happy. Beter gezegd: je bent kotsmisselijk. Het enige wat je kunt doen is langzaam slokjes cola slikken en wachten. Wachten tot het voorbij gaat. Gadver, je wilt je nooit meer zo voelen. Je wilt nooit meer drinken.

De blijf-uit-mijn-buurt kater

Je bent vandaag gewoon niet te genieten. Je vindt alles irritant en lang duren. Nee, vandaag heb je geen geduld. Je reageert je ergernissen op iedereen af die te dicht in je buurt komt. Misschien jezelf maar opsluiten in huis?

De ik-ben-alleen-op-de-wereld kater

Ook wel de emotionele kater genoemd. Eigenlijk kan alles je aan het huilen maken tijdens deze brakke dag. Of het nou een aflevering van Grey’s Anatomy is – die zijn ook heel zielig – of dat je je boterham met pindakaas op de grond laat vallen. Met de pindakaas naar beneden natuurlijk. Je voelt je alleen. Omdat je vriendinnen een halve dag niets hebben laten horen, omdat je single bent, of omdat je je lover volgende week pas weer ziet. Er zit maar één ding op: vroeg naar bed gaan en hopen dat morgen alles beter is.

De ik-ben-nog-steeds-dronken kater

Als je opstaat voel je je alleen een beetje draaierig, maar verder gaat het eigenlijk wel prima. Sterker nog, je hebt een goed humeur en zin om aan de dag te beginnen. Terwijl je normaal gesproken niet bepaald een ochtendmens bent. Je appt je vriendinnen dat je helemáál geen last van een kater hebt. Maar dan weet je wat er aan de hand is: je bent nog steeds dronken. Vanochtend maar even niet de auto pakken.

LEES OOK: Een ode aan ons oh zo geliefde bed

Reageer op artikel:
Oef: deze katers hebben we allemaal wel eens doorstaan
Sluiten