OEH! Zoenen helpt om je hooikoorts tegen te gaan

Voor iedereen die last heeft van hooikoorts, het beste medicijn is het leukste medicijn ooit: zoenen.

Dat zoenen goed voor je is, wisten we al lang. Maar dat het ook helpt tegen hooikoorts, dat wisten we nog niet. Uit een recent gepubliceerd onderzoek uit Japan blijkt dat dit wel het geval is. De truc? Zoen je partner een half uur. Hierdoor zou de productie van histamine (het stofje dat hooikoorts opwekt) worden verminderd. En daardoor heb je minder klachten.

Zoenen helpt tegen hooikoorts

Hoe dit is ontdekt? Het onderzoek werd uitgevoerd onder 24 mannen en vrouwen die last hebben van hooikoorts. Aan hen werd gevraagd een half uur te zoenen met hun partner terwijl er een rustig muziekje op de achtergrond aan stond. Daarna herhaalden ze hetzelfde met knuffelen.

Vervolgens werd hun bloed getest, direct na ieder experiment. Aan het bloed konden de onderzoekers zien dat het stofje minder aanwezig was. Heel fijn nieuws.

Je weet nu wat je te doen staat als je enorm last hebt. En nog een leuk weetje om mee af te sluiten: een half uur zoenen zou ook helpen bij huidaandoeningen. Fijn fijn fijn. Wij vinden dit het beste medicijn dat we ooit hebben gehoord.

Iedere week alles over liefde, seks en relaties in je inbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief
Ps. Sla [email protected] in je adresboek op, anders mis je ons misschien.

Reageer op artikel:
OEH! Zoenen helpt om je hooikoorts tegen te gaan
Sluiten