Oei, deze 7 dingen doet roken met jouw huid

Lotte Nijborg 10 jun 2015 Nieuws

Roken is voor vele een gewoonte waar je moeilijk vanaf kunt komen. Ook al wil je zo graag stoppen het blijft lastig. Misschien dat je na het lezen van deze dingen die roken met jouw huid doet, toch echt wel je sigaret wilt neerleggen..

Wat een top alternatief is voor roken? Heerlijk zoenen, waarom? Dat lees je hier.

1. Littekens

Roken zorgt ervoor dat jouw bloedvaten nauwer worden en zo zal jouw bloed minder goed door je lichaam stromen. Zodra jij een wondje hebt, zal deze niet goed helen. Er blijven vaak littekens achter en ook striae is beter op je huid te zien.

2. Nu al?

Uit onderzoek van Telegraph blijkt dat als je dertig sigaretten op een dag rookt, je bij de leeftijd van zeventig, veertien jaren van huidsveroudering erbij hebt. Je zult vroeger rimpels krijgen en je huid zal ook eerder oud worden. Oh no..

3. Dag haar

De giftige stoffen in sigaretten beschadigd het DNA in jouw haar waardoor het sneller dun en grijs zal worden.

4. Wallen

Veel nicotine kan ervoor zorgen dat jouw slaapritme verstoord wordt. Je valt moeilijker in slaap en je voelt je vaak ook niet helemaal uitgeslapen.

5. Gele tanden

Nicotine laat ook nog eens een gele waas achter op jouw tanden en vingers. Graag van die gele vingers af? Een badje met citroenwater verricht wonderen.

6. Meer vet

In een studie van 2009 bleek dat rokers meer lichaamsvet opslaan dan niet-rokers. Het vet wordt voornamelijk rond de buik opgeslagen wat ook de kans op diabetes verhoogd.

7. Grauwe huid

Rokers zullen waarschijnlijk wel merken dat hun huid er vaak grauw en moe uitziet. Dit komt doordat de stoffen in sigaretten jouw huid DNA aantasten.

Probeer als je wilt stoppen met roken, dit ook echt te doen. Je zult merken dat je huid er beter van wordt, net zoals je portemonnee. Hou je lekker meer geld over voor make-up, goede deal toch?

Reageer op artikel:
Oei, deze 7 dingen doet roken met jouw huid
Sluiten