Oei, je conditioner kan blijkbaar de oorzaak zijn van puistjes op je lichaam

Pardon? Het geschenk uit de hemel, onze conditioner, blijkt eigenlijk een verrader? Helaas lijkt het er wel op. Maar voordat je al je conditioners uit het raam gooit, is het misschien wijs om even te lezen wát nu precies in de conditioner de boosdoener is. Kun je het aan? Wij moesten wel:

Hoewel conditioner ons meerdere malen heeft gered in dramatische situaties, lijkt het er nu op dat conditioner toch wel degelijk een keerzijde kan hebben. Het blijkt namelijk dat vele conditioners ingrediënten bevatten die de poriën verstoppen. Dit kan vervolgens weer leiden tot borst-, rug- en gezichtsacné. Ai.

Vaak bevatten onze heerlijke conditioners petroleum, siliconen, jojoba olie of shea boter wat allemaal op oliebasis is en daarom dramatisch voor de acné gevoelige huid. Ook is er nog een ander gemeen ingrediënt dat we in de gaten moeten houden, genaamd panthenol. Panthenol zit vaak in conditioners omdat het helpt het haar sterker te maken. Heel fijn dus, sterker haar, maar niet fijn genoeg om genoegen te nemen met acné.

Let als extra tip ook goed op met je shampoo, face wash en body wash. Deze producten kunnen allemaal sulfaten bevatten die alles behalve vriendelijk zijn voor de huid.

Dus, raak niet in paniek en gooi niet meteen alles de deur uit. Er zijn namelijk ook genoeg producten die dit niet bevatten. Ga alles goed na en schaf indien nodig andere producten aan. Achja, leuk nieuws is het niet, maar beter dat we het maar weten, toch?

Reageer op artikel:
Oei, je conditioner kan blijkbaar de oorzaak zijn van puistjes op je lichaam
Sluiten