Redactie
Redactie Life 3 dec 2020

Oeps: zóveel calorieën zitten er in je favoriete Sinterklaas lekkernijen

De gezellige avond en cadeaus zijn natuurlijk leuk – maar het is niet dé reden waarom we zo gek zijn op Sinterklaas. Want wat dacht je van al die lekkernijen die tegenwoordig al steeds vroeger in de schappen liggen? Dat maakt deze feestdag toch wel extra leuk én lekker. Maar hoeveel calorieën zitten er nu eigenlijk in onze favoriete Sinterklaas snackjes?

Van pepernoten tot een chocoladeletter, wij kunnen er maar geen genoeg van krijgen en eten ons er zowat misselijk aan. Maar dat mag de pret niet drukken, want stoppen we met eten van deze heerlijkheden? Nooit.

Zoveel calorieën zitten er in jouw favoriete Sinterklaas lekkernijen

We eten ons er helemaal suf aan, maar weten we eigenlijk wel hoeveel er in deze heerlijke snacks zitten? Of je het nu wil weten of niet, wij zijn voor jou op zoek gegaan naar hoeveel calorieën er in deze lekkernijen zitten.

1. Kruidnoten zonder chocolade

De Sinterklaasperiode staat natuurlijk bekend om die overheerlijke kruidnoten. Wil je onder de 100 calorieën blijven? Dan kan je twintig van deze lekkere dingen oppeuzelen. Per 10 kruidnoten heb je namelijk 50 calorieën binnen.

2. Kruidnoten met chocolade

Kruidnoten met chocolade zijn toch wel echt onze favoriet, maar jeetje hier zitten toch wel wat meer calorieën in dan die zonder chocolade. Per 10 van deze kruidnoten heb je namelijk al 102 calorieën binnen.

3. Sinterklaas Chocoladeletter

We zijn nu eenmaal verslaafd aan chocolade en daarom zijn wij niet vies van een chocoladeletter af en toe. We weten natuurlijk allemaal dat hier wel wat in zit, maar als je voor een pure chocoladeletter gaat zit je aan de minste calorieën.

Per 25 gram zit je namelijk aan de 141 calorieën, bij melkchocolade zit je aan de 146 en bij witte chocolade aan de 143. Zoals je ziet maakt het eigenlijk niet uit, want het scheelt eigenlijk bijna niets. Pak gerust maar een letter hoor, want experts zeggen namelijk dat je door chocolade langer leeft.

4. Pepernoten

Naast kruidnoten zijn er natuurlijk ook nog pepernoten en wie haalt deze nu niet door elkaar? In 10 pepernoten zitten 92 calorieën.

5. Schuimpje

Niet alleen de kruidnoten zijn verslavend, maar ook schuimpjes krijgen wij met gemak binnen. Per schuimpje zitten er namelijk maar 15 calorieën in. Wij weten wat we gaan halen bij de supermarkt vandaag.

6. Sinterklaas Speculaasje

Een andere geliefde snack tijdens Sinterklaas zijn die heerlijke speculaasjes. Hoewel we deze het hele jaar door kunnen eten, zijn ze tijdens deze periode toch iets geliefder. Een klein speculaasje bevat 48 calorieën en is dus een beetje te vergelijken met een kruidnoot. Ben jij meer dol op de gevulde speculaas? Dan zit je al snel aan de 120 calorieën.

7. Taai Taai

Misschien is het wel in de vorm van een poppetje, wij hebben daar in ieder geval geen moeite mee en eten deze lekkernijen met gemak op. Maar hoeveel zit er nu in één Taai Taai? Helemaal niet veel, namelijk maar 15 calorieën.

8. Marsepein

Marsepein is niet alleen een mengsel van deeg, gemalen amandelen en suiker als decoratie op een taart. Deze lekkernij is ook nog eens een echt Sinterklaas snack. In een stukje marsepein zitten 105 calorieën.

9. Kikker/muis

Bij deze kleine gevulde lekkernijen denk je misschien dat er niet zoveel calorieën in zitten. Hier zitten 57 calorieën in.

10. Chocolade munten

Onze chocolade verslaving blijft niet bij de chocoladeletters. Ook die heerlijke chocolademunten eten wij graag. Benieuwd hoeveel hier in zitten? Wij weten het voor je. In één chocolademunt zitten 32 calorieën.

11. Sinterklaas Amandelstaaf

Hmm, een amandelstaaf is ook al een lekkere snack tijdens Sinterklaas. Kan jij na een stukje van 25 gram stoppen? Dan zit jij precies aan de 100 calorieën.

Lees ook: Is het al 5 december? Voor deze Licor 43 kruidnoten wil je heel snel de keuken induiken

Reageer op artikel:
Oeps: zóveel calorieën zitten er in je favoriete Sinterklaas lekkernijen
Sluiten