Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 2 sep 2019

Oeps: dit is waarom we bezette mannen écht aantrekkelijker vinden

Hoe kan het dat vrijgezelle mannen, ons hart maar niet raken? Hoe kan het dat we juist verlangen naar die man die al bezet is? En hoe kan het dat álle leuke mannen al een vriendin hebben? Het antwoord zit in de vrouw zelf.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond wat we eigenlijk al lang wisten: vrouwen vinden een man aantrekkelijker als hij bezet is. Volgens wetenschappers van de Oklahoma State University in Stillwater waarderen vrouwen een man hoger als hij ze weten dat hij al een vriendin heeft. Tja, dat sucks. Maar hoe kan dat eigenlijk?

Alle leuke mannen zijn bezet

Wij vrouwen denken dat bezette mannen leuk zijn, zeggen psychologen. Al werkt het eerder zo dat we denken: hij is bezet en daarom is hij leuk. Een man die al een vriendin heeft, bewijst daarmee namelijk dat hij zich kan binden en een goede man kan zijn. Onbewust zien we dat hij voldoende in huis heeft.

Bovendien is het bij een vrijgezelle man maar afwachten wat voor vlees je in de kuip hebt. Maar als hij bezet is, heeft een andere vrouw hem kennelijk al goedgekeurd. Hoe tegenstrijdig het ook klinkt, bij een bezette man voelt het alsof je zekerder weet dat hij een goede vangst is.

Als zijn vriendin knap en leuk is, is dat goed voor je ego

Hoe knapper, aantrekkelijker, grappiger en slimmer zijn vriendin, a.k.a je rivaal, is, hoe meer je hem wilt. Het is als een wedstrijd en als je kunt winnen van haar is dat goed voor je zelfvertrouwen. Het heeft eigenlijk weinig te maken met de man zelf, maar alles met de andere vrouw. Dat is begrijpelijk, maar weet ook dat jij er mag zijn om wie je bent.

Het is opwindend om ‘de andere vrouw’ te zijn

Mocht het zo ver komen dat hij een scheve schaats rijdt met jou, dan is dat niet alleen goed voor je ego, maar ook nog eens ontzettend opwindend. Seks is volgens psycholoog Stephanie Newman namelijk veel spannender als het eigenlijk niet mag. Hij is de verboden vrucht die je eindelijk kunt plukken, wat zorgt dat de lust er vanaf spat tussen de lakens.

Toch zal het nooit zo fijn zijn met de bezette man, als met iemand die van jou houdt en hélemaal voor jou gaat. Want die man met een vriendin mag dan aantrekkelijk lijken, niets zo verleidelijk als je eigen man aan je zijde.

LEES OOK: Dit is waarom vrienden blijven met je ex echt geen goed idee is

Psychology TodayJournal of experimental social psychology

Reageer op artikel:
Oeps: dit is waarom we bezette mannen écht aantrekkelijker vinden
Sluiten