Yoga kan je relatie verbeteren op deze 5 manieren

Vaak hoor je over yoga dat het voornamelijk de relatie met jezelf verbetert. Je zelfbewustzijn, je emoties en uiteraard is het een goede workout voor je spieren. Maar er is meer.. want uit verschillende studies blijkt dat yoga ook de sleutel kan zijn voor een sterkere relatie.

1. Je kunt beter omgaan met je emoties

Yoga leert je om beter om te gaan met je emoties. Als je bijvoorbeeld boos, jaloers of verdriet bent, dan leert yoga je om jezelf te beheersen. In plaats van gelijk een ruzie te willen zoeken met je parter, leer je om een stap terug te nemen en je gevoelens te communiceren zonder een ‘gevecht’ aan te wakkeren.

2. Je wordt er vrolijker van

Yoga verbetert je stemmingen op een positieve manier. Dit kan erg gunstig zijn voor jullie relatie. Want een positieve sfeer zorgt voor heerlijke fijne momenten met elkaar.

3. Het verbetert je seksleven

Door aan yoga te doen komen er bepaalde hormonen en hersengolven vrij waardoor je meer zin krijgt in seks. En daar blijft het niet bij, je orgasmes worden ook intenser. Plus, je kunt je beter focussen. Nooit meer denken aan boodschappenlijstjes als je lover op je ligt dus.

4. Je vergeeft makkelijker

Yoga is mediterend. Yoga helpt ons er aan te herinneren dat iedereen, inclusief je lover en jij, niet perfect zijn. En dat het niet erg is om fouten te maken. Daarnaast helpt yoga om je partner te accepteren, in plaats van te willen veranderen. En ondanks dat we weten dat het niet goed is als je iemand wil veranderen, soms hebben we toch die neiging. Gelukkig helpt yoga hierbij.

5. Je leert om geheel aanwezig te zijn

Door yoga leer je om meer aanwezig te zijn bij momenten die je met je partner deelt. We leven nou eenmaal in een tijd dat we gehaaster zijn dan ooit. We zijn de hele dag druk. Hierdoor wordt het soms lastig om geheel aanwezig te zijn op momenten die eigenlijk heel waardevol voor je zijn. Door yoga kan je je beter concentreren op wat er ‘nu’ afspeelt. Hierdoor kun je je meer focussen op je partner. Jij geeft meer aandacht, hij geeft meer aandacht terug. Win win.

Voor alles is een eerste keer dus dat geldt ook voor yoga. Mochten we je interesses hebben opgewekt, dan hebben we hieronder een yoga filmpje die je met je partner zou kunnen uitproberen. Have fun.

Reageer op artikel:
Yoga kan je relatie verbeteren op deze 5 manieren
Sluiten