Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 4 jan 2017

Oh lord! Rode wijn gegrilde kaas bestaat en je kunt deze goddelijke snack zelf maken

Opgepast als je last hebt van een middagdip en de honger je leven heeft overgenomen. Want wat je nu gaat zien is god-de-lijk. En je gaat het onmiddellijk willen maken. Namelijk een tosti van gesmolten rode wijn kaas.

Oh, alleen bij het idee loopt het water je waarschijnlijk al in de mond. Wijn en kaas zijn namelijk sowieso al een van de beste dingen op aarde. En dat die twee verenigd zijn in een product, is in een woord: verrukkelijk.

Tja, het is een beetje alsof je dronken je favoriete snack naar binnen werkt en dat allemaal op hetzelfde moment. Het is fantastisch.

En wat het nog fantastischer is: je kunt de rode wijn kaas helemaal zelf maken. Het duurt ongeveer 25 minuten en dan heb jij de snack uit je dromen.

Dit is wat je nodig hebt: twee sneetjes brood, een eetlepel boter, een halve rode ui, een teentje knoflook, wat rozemarijn, tijm en een eetlepel bloem. En verder natuurlijk drie kwart kopje rode wijn, bijvoorbeeld Cabernet Sauvignon en een half kopje geraspte Gruyère kaas.

Zo maak je deze fantastische wijnkaas

En dan nu hoe je het maakt: laat in een pan op matig vuur de boter smelten. Voeg de gesnipperde ui toe. Zodra de uien zachter worden, voeg je de knoflook, tijm en rozemarijn toe. Bak dit een paar minuten.

Strooi nu de eetlepel bloem erdoor. Eenmaal gemengd voeg je de wijn toe. Laat het inkoken tot de substantie stevig wordt.

Smeer je boterhammen in met het mengsel en leg daarna de kaas op er tussen. En nu even grillen of in je tosti-ijzer doen en voilà, je bent in de hemel beland.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: Zo is het om een meisje te daten dat altijd honger heeft

Reageer op artikel:
Oh lord! Rode wijn gegrilde kaas bestaat en je kunt deze goddelijke snack zelf maken
Sluiten