Oh nee kerst bij de schoonouders! Zo maak jij een perfecte eerste indruk

Je lover en jij zijn gek op elkaar en gaan nu al een tijdje met elkaar om. Maar dan komen de feestdagen om de hoek kijken en weet je dat je nu dan echt je schoonouders moet gaan ontmoeten. Alhoewel je er super veel zin in hebt, blijft het wel spannend. Maar wees niet bang, met deze tips maak jij een verpletterende indruk.

Ontspan, relax, wees jezelf

Ok, het is vast heel spannend maar je hoeft je écht niet druk te maken. Je lover is dolverliefd op je dus zijn ouders zullen dit vast ook zijn. Hij heeft niet voor niets voor jou gekozen en kiest er ook voor om je mee te nemen. Dit betekent genoeg. Daarnaast ben je ook gewoon hartstikke leuk en heb je het nog nooit meegemaakt dat iemand je niet leuk vindt. Je kan het.

Kleed je goed

Inventariseer van tevoren bij je lief hoe de kerstdagen er normaal gesproken aan toe gaan. Belangrijk hierbij is dat je goed vraagt wat de dresscode is van dit soort avonden. Je wilt natuurlijk niet dat jij in je kloffie aankomt terwijl de hele familie gekleed is in jurkjes en hakken. Maar andersom is natuurlijk ook niet helemaal de bedoeling. Jij hebt je mooiste jurkje uit de kast getrokken en de schoonfamilie verwelkomt je in foute kersttruien. Oef, dat is ongemakkelijk. Tip: zorg dat je je samen met je lover omkleed en samen vertrekt naar de schoonouders, zo kan hij je van te voren goed bekijken en laten weten dat je er weer fantastisch as always uitziet en niet uit de toon zal vallen.

Koop een leuk cadeau

Niets is ongemakkelijker dan met lege handen aankomen, maar neem het niet al te serieus. Je schoonouders vinden het waarschijnlijk al ontzettend leuk dat je er bent, en zullen vast reageren met ‘ah lieverd dat had toch helemaal niet gehoeven?‘ Maar neem toch iets kleins mee, denk aan een lekker flesje wijn, een mooie borrelplank, een bosje bloemen of iets leuks voor in huis. Ga niet all the way, je hoeft geen honderden euro’s uit te geven aan een cadeau. Dit kan misschien ook een beetje overdreven over komen. Bespreek met je lover wat hij denkt wat goed is voor zijn ouders.

Steek je handen uit de mouwen

Stel je open en behulpzaam op. Zie je dat zijn moeder druk bezig is met het eten voor te bereiden, vraag of je haar kunt helpen. Wil ze dat niet, blijf alsnog gezellig in de keuken staan, zo kun je haar ook weer wat beter leren kennen. Daarnaast is er dan vast wel iets wat je kunt doen. Help waar nodig ook met de tafel afruimen of vraag of mensen wat willen drinken. Zo laat je aan zijn ouders merken dat je goed opgevoed bent, maar ook dat je je op je gemak voelt. Zo weten je schoonouders dat je happy bent en zal ook je lief ook wat meer op zijn gemak zijn.

Let op je drankgebruik

Schat in hoe het drankgebruik in deze familie is. Uiteraard is het spannend en gooi je het liefst de ene na de andere alcoholische versnapering naar binnen, maar dit kan wel awkward situaties met zich meebrengen. Kijk hier daarom mee uit. Maar laat je ook niet tegenhouden wanneer je bent aangeschoven bij een heerlijke bourgondische familie, die de ene fles na de andere naar binnen gooit. Geniet hiervan en doe mee. Zorg alleen wel dat je tussendoor genoeg water drinkt. Cheers.

Vergeet niet te eten

Wanneer het wat spannend is heb je nog weleens de neiging om niet teveel trek te hebben. Of je stelt je netjes op, en schrokt niet de ene na de andere borrelhap naar binnen. Pas je gewoon aan en eet lekker mee. Ouders vinden het daarnaast ook echt niet gezellig wanneer je niets eet, het is immers kerst en dan mag er lekker veel gegeten worden.

Meng je in gesprekken

Natuurlijk is het makkelijk om lekker naast je lief plaats te nemen, die ken je goed en daarvan weet je dat je je op je gemak voelt. Maar probeer dit juist niet te doen. Je schoonouders, ooms, tantes en nichtjes vinden het ook leuk om je te leren kennen. Hoe spannend het ook is, praat gezellig mee. Je hebt een leuke babbel dus je hoeft je niet ongemakkelijk te voelen. Vind je het toch wel heel eng? Ga aan het begin van de avond naast de broer van je lover zitten, daar kan je gezellig mee kletsen. Naarmate de avond vordert voel je je waarschijnlijk steeds meer op je gemak en zul je je al snel begeven in leuke gesprekken.

Als laatste, vergeet natuurlijk niet je schoonouders te bedanken voor de gezellige avond en stuur ze achteraf eventueel nog een kaartje. Merry Christmas.

LEES OOK: Met deze 6 tips zit je make-up flawless tijdens de feestdagen

Reageer op artikel:
Oh nee kerst bij de schoonouders! Zo maak jij een perfecte eerste indruk
Sluiten