Oh nee! Van een rijstwafel kun je juist aankomen

Oef je hebt zin in een snack. Het hele pak mag op, zitten toch geen calorieën in (oké voor je idee dan). Of je denkt juist mega gezond bezig te zijn als je braaf je rijstwafels met avocado op eet. Maar helaas, rijstwafels blijken toch niet zo gezond te zijn.

Veel liefhebbers van rijstwafels eten ze omdat ze vrijwel geen calorieën en vet bevatten. Handig als je niet de ‘dikmaker’ brood wil eten of niet een ‘ander slecht tussendoortje’. Echter missen rijstwafels ook vezels en proteïne. Juist die twee voedingsstoffen zijn nodig om je honger te stillen.

Waar de rijstwafel wel uit bestaat? Voornamelijk koolhydraten. Wanneer je een rijstwafel eet zal je bloedsuikerspiegel snel stijgen. Omdat het zo snel wordt opgenomen zul je snel daarna weer trek hebben, je blijft dan eten.

Maar dit is wél gezond

Geen paniek, er zijn volgens Sarah genoeg producten waar we wél van kunnen genieten die een gezondere keuze zijn dan de rijstwafel; havermout cakejes met hummus, gedroogd fruit, pap, groente met avocadodip, rozijnen en noten, een glas melk, kokoswater, Griekse yoghurt met bessen, gepocheerd of gebakken ei op brood en.. pindakaas op volkoren brood. Yes.

Heb je een energieboost nodig, dan gaan de gezonde snacks je daar sowieso bij helpen. Ze zijn rijk aan vitaminen, mineralen en eiwitten. Eet smakelijk.

LEES OOK: Oh no! Een smoothie is net zo ongezond als een glas cola

Reageer op artikel:
Oh nee! Van een rijstwafel kun je juist aankomen
Sluiten