Love 15 apr 2016 Joke-Jiers Botma

Oh no, wat doe je als jij en een vriendin op dezelfde man vallen?

We hopen allemaal dat we verliefd worden op iemand waar nog niemand anders verliefd op is, althans niet op dezelfde als één van je vriendinnen. Maar soms kan het gebeuren dat jullie allebei een crush hebben op die ene man. Wat doe je dan?

Slaap er een nachtje over

Misschien wil je direct de ‘goede’ vriendin uithangen om je vriendin er mee te confronteren. Maar dit zorgt misschien voor een hoop onnodig leed. Slaap er daarom een nachtje over en vraag jezelf goed af of je hem écht écht écht leuk vindt.

Wie was eerst?

Misschien heel kinderachtig om iemand de prijs te geven die de eerste is, maar eerlijk is het wel. Is je vriendin al maanden met hem aan het daten en vind jij hem nu leuk? Zet hem dan zo snel mogelijk uit je hoofd. Ze heeft hem namelijk al in haar bezit en het boeit haar daarom niet zoveel wat jij vindt. Het laatste wat een goede vriendin doet is iemand afpakken.

Probeer haar gevoel in te schatten

Is het nou zo dat jullie die man beiden op hetzelfde moment leuk vinden en dat hij nog niet met één van jullie ‘bezig’ is? Probeer dan, nadat je hebt uitgezocht wat je voor hem voelt, uit te zoeken wat je vriendin voor hem voelt. Zo krijg je een goed beeld van hoe je je haar later kan benaderen.

Praat met haar en luister naar elkaar. Maar spreek het vooral uit. Je hebt niets aan het opkroppen van deze gevoelens want daardoor kan je vriendschap kapot gaan.

Vriendschap gaat boven alles

Wacht af wat hij doet

Uiteindelijk is hij de gelukkige die kan kiezen tussen twee beeldige meisjes. Als overduidelijk is dat hij voor haar gaat, laat het dan varen. Dan maak je misschien slapende honden wakker en loop je alsnog een blauwtje. Én dan zal ze altijd in haar achterhoofd hebben dat jij haar, wie weet dan vriendje, zag zitten. Als blijkt dat hij jou leuk vindt en jij hem, dan is het nu het moment om actie te ondernemen.

Vertel het haar eerst

Als je echt gevoel hebt voor een man die zij ook leuk vindt, vertel het haar dan eerst. Het domste wat je kan doen is eerst met hem de koffer in te duiken. Dat soort dingen komen namelijk uit en bovendien is het simpelweg niet iets wat je je vriendin aan wilt doen. Vertel haar op een rustige manier dat je hem ook leuk vindt en dat je niet weet wat je er mee aan moet. Zo geef je haar de kans en ruimte om te reageren zonder dat jij haar een bepaalde kant op duwt.

Vriendschap is voor eeuwig, een man lang niet altijd

Misschien reageert ze goed en vind ze het prima als jij met hem gaat daten. Maar de kans is groot dat ze er toch een nare nasmaak van over houdt. Vraag je daarom sterk af wat belangrijker voor je is. Stel het is de man van je dromen dan zal je vriendin je je geluk uiteindelijk ook gunnen. Maar realiseer je dat vriendschap boven alles gaat en je keuze van nu invloed kan hebben op de toekomst van jullie vriendschap. Heel vaak gaan vriendschappen kapot aan een man die uiteindelijk geen deel meer uitmaakt van jou leven of haar leven. En dat is het alles behalve waard.

LEES OOK: 12 x waarom jouw beste vriendin de allerbeste vriendin van de wereld is
beste vriendin van de wereld

Reageer op artikel:
Oh no, wat doe je als jij en een vriendin op dezelfde man vallen?
Sluiten