Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 13 mei 2016

OH NOOO! 7 gedachtes die je hebt als je wagenziek bent

Hobbel de bobbel en bocht na bocht. Anderen vinden het geweldig om op kronkelende wegen te rijden tijdens een roadtrip. Maar voor jou is dit een ware nachtmerrie. Eigenlijk vermijd je elk voorstel van je vriendinnen of lover die maar íets te maken hebben met jouw ellende: wagenziek zijn. En deze zeven gedachtes heb jij hoe dan ook gehad:

1. ´Laat mij maar rijden!´

En je date kijkt je vol verbazing aan en vraagt zich af waarom je hem zo wilt aantasten in zijn mannelijkheid. Pas als die date een potentiële liefde wordt, vertel je hem de waarheid: ´Sorry, ik ben gewoon wagenziek en daarom wil ík rijden…´

2. ´Ik vlieg wel naar de wintersportbestemming hoor´

Want die ´geweldig leuke´ wegen door de bergen zijn voor jou een nachtmerrie die uitkomt. En dan te bedenken dat die bergpas gerust twee uur duurt. Nee bedankt, je geeft liever iets meer geld uit aan een vliegticket zodat je in goede gezondheid arriveert.

3. ´Pak jij de bus maar, ik ga wel lopen´

Want bussen die warm zijn en als idioten rijden is iets wat je liever niet meemaakt. Liever blaren op je voeten van vijf kilometer in de brandende zon lopen dan kotsend in een oververhitte bus met ál die mensen.

4. *In de auto*.. ´WAAR ZIJN MIJN MEDICIJNEN?

En dan weet je dat het menens is. Het moment van de waarheid breekt aan: of jezelf bedelven onder de medicijnen zodat je als een niet-kotsende zombie aankomt. Of geen medicijnen en álles maar dan ook álles onder spugen. En niet te vergeten: de mensen om je heen die vieze gezichten trekken. Alsof jíj er iets aan kan doen.

5. ´Misschien moet ik het raampje open doen´

Maar dit blijkt een deceptie te zijn. Of een goed bedoeld advies van je mede-passagiers. Zonder succes helaas.

6. ´Shotgun voor de stoel voorin!´

En dat is niet om kinderachtig te zijn of om de beste plek te veroveren. Maar je doet dit voor het welzijn voor íedereen. Niemand zit erop te wachten dat jij achterin in het midden zit met een groen gezicht. Helaas zien ze dit vaak niet in en denken ze dat je prinsessengedrag vertoont met je reis eisen.

7. ´Waar zijn die verrekte kotszakjes als je ze nodig hebt?

Want waarom zijn ze wel in elk vliegtuig te vinden maar vinden ´gewone´ mensen het geen goed idee om ze in de auto te leggen? Want je weet maar nooit wie erbij je in de auto komt zitten.

LEES OOK: Wat een ellende! 11 herkenbare situaties als je zeeziek bent

Reageer op artikel:
OH NOOO! 7 gedachtes die je hebt als je wagenziek bent
Sluiten